REAL TIME |

ΗΠΑ , Κίνα 15 Σεπτεμβρίου 2024

Νομοσχέδιο για τη μείωση της κινεζικής επιρροής στις πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ

Νομοσχέδιο για τη μείωση της κινεζικής επιρροής στις πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ

Το Κινεζικό Κοινοτικό Κόμμα χρησιμοποιεί τα Ινστιτούτα Κομφούκιου για να διεισδύσει στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις και να εμπλακεί σε κατασκοπεία, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, εκφοβισμό Κινέζων αντιφρονούντων, προώθηση κομμουνιστικής προπαγάνδας και διοχέτευση ευαίσθητων πληροφοριών στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε στις 10 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο «Περιορισμοί DHS στα Ινστιτούτα Κομφούκιου και τον νόμο για κινεζικές οντότητες ανησυχίας» για τη μείωση της κινεζικής επιρροής στα αμερικανικά πανεπιστήμια .

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε από τον August Pfluger, τον πρόεδρο της Υποεπιτροπής για την Αντιτρομοκρατία, την Επιβολή του Νόμου και τις Πληροφορίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Το Κινεζικό Κοινοτικό Κόμμα χρησιμοποιεί τα Ινστιτούτα Κομφούκιου για να διεισδύσει στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις και να εμπλακεί σε κατασκοπεία, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, εκφοβισμό Κινέζων αντιφρονούντων, προώθηση κομμουνιστικής προπαγάνδας και διοχέτευση ευαίσθητων πληροφοριών στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό. Αυτό το νομοσχέδιο προστατεύει τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα αμερικανικά δολάρια δεν επιτρέπουν ξένη κακοήθη επιρροή», δήλωσε ο Pfluger.

Σύμφωνα με το επίσημο Gazzate του νόμου που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) την Τρίτη, αυτός ο νόμος θα περιορίσει τη χρηματοδότηση του DHS σε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (IHE) που έχει σχέση με μια «κινεζική οντότητα ανησυχίας» ή «Ινστιτούτο Κομφούκιου».

Σύμφωνα με την πράξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μια «κινεζική οντότητα ανησυχίας» θα είναι κάθε πανεπιστήμιο ή κολέγιο στην Κίνα που εμπλέκεται στην εφαρμογή της στρατιωτικής-πολιτικής σύντηξης, συμμετέχει στην κινεζική αμυντική βιομηχανική βάση, είναι συνδεδεμένο με η Κινεζική Κρατική Διοίκηση Επιστήμης, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας για την Εθνική Άμυνα, λαμβάνει χρηματοδότηση από οποιονδήποτε οργανισμό που υπάγεται στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του ΚΚΚ ή/και παρέχει υποστήριξη σε οποιαδήποτε οργάνωση ασφάλειας, άμυνας, αστυνομίας ή πληροφοριών της κυβέρνησης της Κίνας ή του ΚΚΚ.

Ομοίως, ένα «Ινστιτούτο Κομφούκιου» είναι ένα πολιτιστικό ινστιτούτο που χρηματοδοτείται άμεσα ή έμμεσα από την κινεζική κυβέρνηση. Η δήλωση του DHS ισχυρίστηκε ότι «Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί τα Ινστιτούτα Κομφούκιου για να διαδώσει το πρόγραμμά τους, να κλέψει πνευματική ιδιοκτησία και έρευνα από πανεπιστήμια, να στρατολογήσει κατασκόπους και να πραγματοποιήσει παρακολούθηση εντός της πατρίδας και να παρενοχλήσει και να στοχεύσει αντιφρονούντες του ΚΚΚ».

Η πράξη εμπνεύστηκε από μια ακρόαση από τον Μάιο του 2023, όταν η Τζιλ Μέρφι, αναπληρωτής βοηθός διευθυντής αντικατασκοπείας στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), επιβεβαίωσε ότι αυτά τα ινστιτούτα πιθανότατα χρησιμοποιούνταν για να κλέψουν την αμερικανική έρευνα και να επιτύχουν άλλους στρατηγικούς στόχους του ΚΚΚ. .

Ομοίως, ο Μάικ Τζόνσον, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είπε: «Καθώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζει να μαστίζεται από ριζοσπαστικές ατζέντες και κατήχηση, επαινώ την ηγεσία του εκπροσώπου Pfluger για να διασφαλίσει ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα παρεμβαίνει στην εκπαίδευση των Αμερικανών φοιτητών .»

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Επίλεκτης Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζον Μούλενααρ, είχε αναφέρει: «Το ΚΚΚ επιδιώκει να ασκήσει την επιρροή του σε όλες τις πτυχές της αμερικανικής κοινωνίας, και αυτό περιλαμβάνει το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί τα Ινστιτούτα Κομφούκιου ως όχημα για να προωθήσει μια στρεβλή εικόνα της Κίνας και να παρέχει στα αμερικανικά πανεπιστήμια ένα οικονομικό κίνητρο για να παραμείνουν στην καλή χάρη του Κόμματος. Όπου οι πύραυλοι και τα πλοία θεωρούνται «σκληρή δύναμη», αυτά τα ινστιτούτα είναι «ήπια δύναμη», προβάλλοντας το μακρύ χέρι του ΚΚΚ στις πανεπιστημιουπόλεις μας. Βλέπετε, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα χρηματοδοτεί τα Ινστιτούτα Κομφούκιου επειδή θέλει να χειραγωγήσει το μυαλό των νεαρών Αμερικανών, είτε αυτό είναι ψηφιακά στο TikTok είτε φυσικά μέσω των Ινστιτούτων Κομφούκιου».

Ανέφερε επίσης, ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν τα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων να στηρίξουν πανεπιστήμια που επιτρέπουν την παρουσία αυτών των ινστιτούτων να επηρεάζουν και να χειραγωγούν τους φοιτητές τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube