Ρωσία 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ρωσία: Απελαύνονται έξι Βρετανοί διπλωμάτες με την κατηγορία της κατασκοπείας

Ρωσία: Απελαύνονται έξι Βρετανοί διπλωμάτες με την κατηγορία της κατασκοπείας

Το κτίριο της Βρετανικής Πρεσβείας στη Μόσχα EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η FSB λέει ότι οι διπλωμάτες που στάλθηκαν στη Μόσχα είχαν αποστολή να εξασφαλίσουν την ήττα της Ρωσίας στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, FSB, ανακάλεσε τη διαπίστευση έξι Βρετανών διπλωματών στη Μόσχα, για ενδείξεις «κατασκοπείας και σαμποτάζ».

Η FSB, η κύρια υπηρεσία διάδοχος της σοβιετικής KGB, δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε έγγραφα που δείχνουν ότι το τμήμα του βρετανικού ΥΠΕΞ, υπεύθυνο για την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, συντόνιζε αυτό που αποκάλεσε «την κλιμάκωση της πολιτικής και στρατιωτικής κατάστασης» και είχε επιφορτιστεί να εξασφαλίσει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

«Έτσι, τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν δίνουν λόγους να θεωρηθούν οι δραστηριότητες των Βρετανών διπλωματών που στάλθηκαν στη Μόσχα ως απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η FSB σε δήλωση.

Η κίνηση αυτή έρχεται δύο ημέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία υποσχέθηκαν σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία και καθώς Ουκρανοί αξιωματούχοι ανανέωσαν τις εκκλήσεις τους να χρησιμοποιήσουν πυραύλους που τους παρέχει η Δύση εναντίον στόχων βαθύτερα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Πηγές: AP, Guardian

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube