Στο Λονδίνο ο Τατάρ για προώθηση του ψευδοκράτους μέσω της Nesil Caliskan

Στο Λονδίνο ο Τατάρ για προώθηση του ψευδοκράτους μέσω της Nesil Caliskan

Το ψευδοκράτος εκμεταλλεύεται την εκλογή της τ/κ καταγωγής βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος – Προέβαλε την αξίωση για λύση «δύο κρατών» και απ’ απευθείας εμπόριο και πτήσεις με τα κατεχόμενα

Προσπαθώντας να πετύχει αναγνώριση του ψευδοκράτους και εκμεταλλευόμενος την πρόσφατη εκλογή ως βουλευτού του Εργατικού Κόμματος της Τ/κ καταγωγής, τέως ηγέτιδας του Δημαρχείου του Ένφινλτ, Nesil Caliskan, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ βρίσκεται στο Λονδίνο αυτές τις μέρες για σειρά «περιθωριακών» συναντήσεων (δεν θα γίνει δεκτός από κυβερνητικά στελέχη). Διασπείρει τα γνωστά ψεύδη για το Κυπριακό, διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα στην Κύπρο από το 1960 και εντεύθεν και προβάλλει την αναιδή απαίτηση για απ’ ευθείας πτήσεις και εμπόριο με τα κατεχόμενα.

ταταρ λονδινο.jpg

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων

«Φωνή της Τουρκίας και στου ψευδοκράτους στο Βρετανικό Κοινοβούλιο»

Η εκλογή της Νεσίλ Καλισκάν θεωρείται από τον Τατάρ σαν ένα ισχυρότατο όπλο στην προσπάθεια της Τουρκίας να πετύχει αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος. Και η κυρία Καλισκάν (παντρεμένη με Τούρκο εκ Τουρκίας) ανταποκρίνεται πλήρως σ’ αυτό το ρόλο, καλώντας στο κτήριο του Βρετανικού Κοινοβουλίου τον Τατάρ όπου είχε μαζί του συνάντηση για… συντονισμό της δράσης τους.Υποδέχθηκε τον Τατάρ σαν… πρόεδρο κράτους, στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ούτε το ψευδοκράτος ούτε τον ίδιο ως πρόεδρο.

Επίσης, μια από τις πρώτες πολιτικές της δράσεις αμέσως μετά την εκλογή της ήταν να πρωτοστατήσει στην ίδρυση «Ομάδας Εργατικών Φίλων της Τουρκίας» (ίδε αφίσα).

Συνάντηση με 4 κοινοβουλευτικούς

Ο κατοχικός ηγέτης συναντήθηκε σε αίθουσα της Βουλής με τη λεγόμενη «Ομάδα Φιλίας με την TRNC» (ψευδοκράτος). Στη συνάντηση μίας ώρας, εκτός από την Νεσίλ Καλισκάν, συμμετείχαν η γνωστή από παλιά φιλότουρκος βαρόνη Sarah Ludford (Κόμμα Φιλελευθέρων) και δύο άλλοι μουσουλμάνοι, ο λόρδος Hussain (Φιλελεύθερος) και ο βουλευτής Imran Hussain (ανεξάρτητος, αφού έχει αποβληθεί από το Εργατικό Κόμμα για 6 μήνες διότι δεν ακολούθησε τη γραμμή του κόμματος σε ένα νομοσχέδιο. Πριν τις εκλογές είχε παραιτηθεί από σκιώδης υπουργός, επικρίνοντας τον Κίαρ Στάρμερ ότι υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα).

Μαύρη προπαγάνδα και ασύστολα ψεύδη

Στην ομιλία του προς τους τέσσερις κοινοβουλευτικούς, ο Τατάρ συνεχάρη τη Nesli Çalışkan για το γεγονός ότι ήταν η πρώτη Τουρκοκύπρια γυναίκα που εξελέγη μέλος του Κοινοβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και της ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο κατοχικό ηγέτης ευχαρίστησε τα μέλη της Ομάδας Φιλίας της ΤΔΒΚ του Κοινοβουλίου για τις δραστηριότητες άσκησης πίεσης που «αποκάλυψαν την κατάσταση και την αδικία προς τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος εξακολουθεί να στερείται ακόμη και να κάνει τη φωνή του να ακουστεί σε πολλές διεθνείς πλατφόρμες» (Δεν τους είπε, ασφαλώς, ότι οι Τ/κ δεν στερούνται τίποτα διότι έχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και μπορούν ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν. Απομονωμένοι είναι μόνο οι παράνομοι έποικοι).

Ο Τατάρ δήλωσε ότι το νησί της Κύπρου έχει γεωστρατηγική σημασία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς βρίσκεται 40 μίλια από τη νότια ακτή της Τουρκίας και περίπου 700 μίλια από την Ελλάδα. (Υπονοώντας ότι η Κύπρος πρέπει να βρίσκεται στις αγκάλες της Τουρκίας λόγω εγγύτητας…).

Ακολούθως ο Τατάρ εξήγησε το… όραμά του για διχοτόμηση της Κύπρου:

«Καθιστούμε σαφές ότι θέλουμε μια ρεαλιστική, βιώσιμη και βιώσιμη λύση. Ο τουρκοκυπριακός λαός, ο οποίος έχει ίσα και εγγενή δικαιώματα στην Κύπρο, έχει καταβάλει επίπονες προσπάθειες για την επίτευξη λύσης σε ομοσπονδιακή βάση για περισσότερο από μισό αιώνα. (ποτέ δεν δέχθηκαν ομοσπονδιακή λύση. Οι προτάσεις τους ήταν πάντα για λύση συνομοσπονδίας). Το 1960, ο λαός μου ήταν συνιδρυτής της Κυπριακής Συνεργατικής Δημοκρατίας, η οποία είχε τρία εγγυήτρια κράτη, δηλαδή την Τουρκία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. (Οι Τ/κ εναντιώθηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα των Ε/κ υποστηρίζοντας την αποικιοκρατία). Ωστόσο, αυτή η εταιρική σχέση έσπασε από την ελληνοκυπριακή πλευρά τον Δεκέμβριο του 1963 λόγω της επιθυμίας τους να προσαρτήσουν την Κύπρο στην Ελλάδα και οι Τουρκοκύπριοι αποκλείστηκαν από τα κρατικά όργανα της δημοκρατίας με τη δύναμη των όπλων. (Τα γεγονότα μαρτυρούν ότι η τουκανταρσία ήταν σχέδιο της Τουρκίας για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας). Από το 1963 έως το 1974, υπήρξαν επιθέσεις σε όλο το νησί και θηριωδίες εναντίον του λαού μου, ο οποίος αναγκάστηκε να ζήσει σε γκέτο. (οι επιθέσεις εναντίον των Τ/κ έγιναν κυρίως από την τουρκική τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ, η οποία δολοφονούσε όσους Τ/κ δεν ήθελαν να ζήσουν σε γκέτο, όπου διά της βίας τους μετέφεραν). Στις 15 Ιουλίου 1974, η ελληνική χούντα οργάνωσε πραξικόπημα και κήρυξε ότι η Κύπρος είχε γίνει ελληνικό νησί. Η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, αναγκάστηκε να παρέμβει σύμφωνα με τις συνθήκες και να σώσει τον τουρκοκυπριακό λαό από τον αφανισμό». (Το χουντικό πραξικόπημα ήταν εναντίον του Μακαρίου, με απώτερο στόχο να διαμοιραστεί η Κύπρος με την Τουρκία, όχι για να γίνει ελληνικό νησί, γι’ αυτό και οι πραξικοπηματίες διακήρυξαν ότι συνεχίζεται η ανεξάρτητη πολιτική. Αν η Τουρκία επενέβαινε με βάση τις Συνθήκες, δηλαδή να αποκαταστήσει τη Συνταγματική τάξη, γιατί δεν αποχώρησε μετά που ανέλαβε ο Κληρίδης, στις 23/7/74, ή έστω μετά που επανήλθε ο Μακάριος στις 7/12/74;)

Εξηγώντας ότι ο τουρκοκυπριακός λαός αγωνίζεται για περισσότερο από μισό αιώνα για την επίτευξη ομοσπονδιακής λύσης στη βάση της ισότητας (πράγματι, αυτό ήθελαν και επεδίωκαν πάντα, πολιτική και κυριαρχική ισότητα «δύο κρατών»), ο Τατάρ συνέχισε:

«Ο πρώην Ελληνοκύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ρολάνδης έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που απορρίπτει τουλάχιστον 15 σχέδια λύσης. (Ας μας υποδείξει οποιοσδήποτε, αφού ο παραμυθάς Ρολάνδης πέθανε, ποιο σχέδιο απορρίψαμε και το δέχτηκε η Τουρκία, εκτός από το διχοτομικό τερατούργημα Ανάν).

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τζακ Στρο, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο του Σχεδίου Ανάν το 2004, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε: «Ο κ. Στρο υποστήριξε μια ομοσπονδιακή λύση όταν ήταν στην εξουσία το 2004. Ωστόσο, ο κ. Στρο, ο οποίος έχει δει τις πραγματικότητες και τις συνέπειες στην Κύπρο, σήμερα υποστηρίζει ανοιχτά το όραμά μου για μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο και δηλώνει ότι είναι λάθος να επιτρέπεται στους Ελληνοκύπριους να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τη λύση και ότι αυτό περιπλέκει μόνο αυτό το παρατεταμένο πρόβλημα». (Ξέρει πολύ καλά γιατί ο Τζακ Στρο, που παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας ως ο «καλύτερος Τούρκος του εξωτερικού», άλλαξε γνώμη. Έγινε έμμισθος υπάλληλος της Τουρκίας…)

Δηλώνοντας ότι ο τουρκοκυπριακός λαός εξακολουθεί να είναι απομονωμένος και στερημένος από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του, ο Τατάρ είπε:

«Η διεθνής κοινότητα ανέλαβε πολλές δεσμεύσεις για να τερματίσει την απομόνωσή μας κατά την περίοδο του Σχεδίου Ανάν το 2004, αλλά αυτές οι υποσχέσεις για τερματισμό της απομόνωσης και των περιορισμών δεν έχουν εκπληρωθεί. Αν θέλουμε μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στην πραγματικότητα της τρέχουσας κατάστασης στην Κύπρο. Έχουμε δηλώσει ότι είναι καιρός να σκεφτούμε έξω από το κουτί των ομοσπονδιακών λύσεων. Υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο. Οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να έχουν μια σχέση συνεργασίας που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές μέσω σχέσεων καλής γειτονίας. Μια τέτοια λύση θα καθιστούσε επίσης δυνατή τη συνεργασία στους φυσικούς πόρους και την ενέργεια, και η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επωφελούνταν επίσης».

(Οι Τ/κ ουδόλως είναι απομονωμένοι. Απομονωμένο είναι το ψευδοκράτος με απόφαση πρωτίστως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Ψ.550).

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Γάζα και άλλα μέρη του κόσμου, ο Τατάρ είπε:
«Δυστυχώς, οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε άλλα μέρη του κόσμου. Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Κύπρο. Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ την άρση της εγγυοδοσίας της Τουρκίας, την οποία θεωρεί ως ασφάλεια και ύπαρξή του».

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της ίσης μεταχείρισης του Ηνωμένου Βασιλείου και των δύο πλευρών στην Κύπρο ως εγγυήτριας δύναμης, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε: «Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος μπορεί να φέρει μια νέα προοπτική στην απάνθρωπη απομόνωση που επιβάλλεται στον τουρκοκυπριακό λαό και την ανάγκη να τερματιστούν αυτοί οι άδικοι περιορισμοί επιτρέποντας το απευθείας εμπόριο με απευθείας πτήσεις». (Ούτε η Εργατική ούτε άλλη κυβέρνηση μπορούν να παρανομήσουν παρακάμπτοντας Απόφαση του Ανωτάτου Βρετανικού Δικαστηρίου και περιφρονώντας το Διεθνές Δίκαιο Αεροπλοϊας).

Μιλώντας στη συνάντηση εκ μέρους όλων, ο Λόρδος Hussain δήλωσε ότι είναι «σταθερός υποστηρικτής των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση».

Συνάντηση με Τ/κ επιχειρηματίες, γκρίζους λύκους και άλλους

Ο κατοχικός Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με αξιωματούχους του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αγγλία (CTCC UK) και ορισμένους εκπροσώπους της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους και Γκρίζοι Λύκοι.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο «Αντιπροσωπείας της ΤΔΒΚ» στο Λονδίνο, συμμετείχαν ο λεγόμενος εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στο Λονδίνο Çimen Keskin, ο Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο Muhammet Yaşarata και άλλοι.

Αύξησε τους Τ/κ του ΗΒ κατά 50 χιλιάδες σε δύο μήνες…

Ο Τατάρ είπε ότι υπάρχουν περίπου 350.000 Τουρκοκύπριοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επιτυχημένοι σε διάφορους τομείς της ζωής, ο Πρόεδρος Τατάρ εξέφρασε τη σημασία «της συνέχισης των ισχυρών δεσμών μεταξύ των Τουρκοκυπρίων που ζουν στο εξωτερικό και της ΤΔΒΚ και της ενθάρρυνσης των επενδύσεων στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι συμβάλλουν στην κοινωνικοοικονομική δομή του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι επιτυχημένοι σε διάφορα επαγγέλματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την πολιτιστική τους κληρονομιά και τους δεσμούς τους με την ΤΔΒΚ.

(Τον περασμένο Ιούλιο, ο Τατάρ, ευρισκόμενος στο Λονδίνο, είχε πει ότι οι Τ/κ στη Βρετανία είναι 300 χιλιάδες, από τις 50 με 60 χιλιάδες που στην πραγματικότητα αριθμούν. Πώς και μέσα σε δύο μήνες αυξήθηκαν κατά 50 χιλιάδες είναι πραγματικά θαύμα).

Ο Τατάρ επανέλαβε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα κάνει βήμα πίσω από το όραμά της για «δύο κράτη» και ότι : «η ΤΔΒΚ έχει γεωστρατηγική σημασία στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Ο κατοχικός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνεντεύξεις σε πραδιοφωνικούς σταθμούς, στην τηλεόραση GB και να έχει επαφές και με άλλες ομάδες.

 

*Αναδημοσίευση από Ελευθερία σελ. 3

Περιφερόμενος ψεύτης ο κατοχικός Τατάρ

«Η Τουρκία και το πειθήνιο όργανό της στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ είναι πανδήμως γνωστό ότι, όχι μόνο δεν θέλουν συνομιλίες για το Κυπριακό αλλά επικεντρώνονται στην αναγνώριση του ψευδοκράτους και ταυτοχρόνως στην υπόθαλψη της κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτούς το θέμα των διαπραγματεύσεων «έκλεισε». Απαιτούν αποδοχή της διχοτόμησης και έναρξη συνομιλιών για «σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ δύο κρατών». Το Κυπριακό το θεωρούν λελυμένο από το 1974.

Eτσι, Τουρκία και Τατάρ έχουν αποδυθεί διεθνώς σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν νομική και πολιτική αναγνώριση του ψευδοκράτους. Με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σταδιακής επίτευξης των στόχων τους. Όταν ξέρουν ή διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν ευθεία αναγνώριση τού παράνομου μορφώματός του, «κτυπούν» εκεί όπου πιστεύουν ότι είναι πιθανόν να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά τους, τα οποία, όμως, είναι χαρακτηριστικά στοιχεία κυριάρχων κρατών.

Ο Τατάρ ήλθε στο Λονδίνο με αυτό το στόχο. Προβάλλει το αίτημα για τα λεγόμενα 3 «D», δηλαδή απ’ ευθείας πτήσεις, απ’ ευθείας εμπόριο, απ’ ευθείας επαφές. Γνωρίζει ότι αυτά είναι λειτουργίες αναγνωρισμένων, κανονικών κρατών. Υπάρχουν διεθνείς Συνθήκες, πχ, για τον έλεγχο του εναερίου χώρου (FIR), για την υπόσταση των αεροδρομίων κλπ, δεν είναι ζητήματα που επιτρέπεται να τα χειριστούν μη αναγνωρισμένα κράτη. Αν επιτρεπόταν κάτι τέτοιο, θα κυριαρχούσε χάος ανά το παγκόσμιο.

Προσπαθεί, λοιπόν, Άγκυρα και Τατάρ να ξεγελάσουν κράτη και Αρχές ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι με το να μην επιτρέπονται απ’ ευθείας πτήσεις προς το ψευδοκράτος, οδηγούνται οι Τ/κ στην… απομόνωση. Δίνουν την εντύπωση ότι είναι εγκλωβισμένοι, περίπου φυλακισμένοι σε ένα τόπο, στερούμενοι ενός βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος. Ψεύτης! Κάνει τον… κακομοίρη για να τον λυπηθούν. Η πραγματικότητα είναι ότι οι γηγενείς Τ/κ, έστω κι αν κατοικούν στα κατεχόμενα, έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων. Απολαύουν όλων των δικαιωμάτων και ωφελημάτων ως Ευρωπαίοι πολίτες. Ταξιδεύουν όπου θέλουν με τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και κάνουν εμπόριο μέσω της Πράσινης Γραμμής, βάσει ειδικού ευρωπαϊκού Κανονισμού. Φυσικά, αυτά τα δικαιώματα δεν τα έχουν οι παράνομοι έποικοι. Μπορεί ο Τατάρ να ψηφίζεται κυρίως από τους έποικους αλλά τι να κάνουμε, είναι παράνομοι, ξένο σώμα. Τονίσαμε πολλές φορές ότι απομόνωση ΥΠΑΡΧΕΙ για το ψευδοκράτος κατ’ επιταγήν του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Ψ.550) κι όχι μόνον. Το να πετύχει ο Τατάρ απ’ ευθείας πτήσεις από τη Βρετανία είναι σαν να εξασφαλίζει αναγνώριση μιας βασικής λειτουργίας ενός κράτους. Δεν θα καταφέρει τίποτα. Όχι μόνο επειδή η βρετανική κυβέρνηση δεν θα κάνει αποδεκτό το αίτημά του από πολιτικής απόψεως αλλά και γιατί δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να παραβιάσει δικαστική απόφαση.

Ο Τατάρ περιφέρεται στο Λονδίνο διασπείροντας ασύστολα ψέματα για την ιστορία τού Κυπριακού προκειμένου να δικαιολογήσει την βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή. Όσοι είναι άσχετοι με το πρόβλημα ή γνωρίζουν γενικά πράγματα, οι περισσότεροι μπορούμε να πούμε, παρασύρονται σε ένα βαθμό. Επίσης, επισείει το «φόβητρο» της τουρκοκυπριακής ψήφου στη Βρετανία, ανεβάζοντας τους τους Τ/κ στο ΗΒ σε 300 και πλέον χιλιάδες. Ψευδέστατον. Είναι δεν είναι 60 χιλιάδες. Κάθε φορά, βέβαια, αμολά και έναν αριθμό και όπου «κολλήσει».

Το αφήγημα Τατάρ για τα γεγονότα του 1960, 1963 και 1974, οι παραπλανητικοί ισχυρισμοί του ότι οι Ε/κ απέρριψαν 15 σχέδια λύσης, είναι ανάγκη να απαντηθούν τεκμηριωμένα από την κυπριακή κυβέρνηση μέσω ενός άτυπου εγγράφου. Το να αφήνουμε τον Τατάρ να «αλωνίζει» με τόσα ψέματα και διαστρεβλώσεις, είναι επικίνδυνο και εθνικά απαράδεκτο. Είναι καλό να είμαστε σοβαροί και να μετερχόμαστε διπλωματικών μεθόδων. Να κάνουμε υψηλή πολιτική. Δυστυχώς όμως, δεν αρκεί. Αν δεν απαντούμε σημείο προς σημείο στα τουρκικά ψέματα, στο τέλος όχι μόνο ξένοι θα πείθονται αλλά και δικοί μας (έχουμε τέτοια παραδείγματα στην Ε/κ κοινότητα).

Όπως τονίζουμε και όλοι γνωρίζουν, οι Τούρκοι δεν θέλουν συνομιλίες για λύση του Κυπριακού. Τις μόνες συνομιλίες που αποδέχονται είναι για επισφράγιση της διχοτόμησης και διαμοιρασμό του φυσικού αερίου προς όφελος της Τουρκίας. Τότε προς τι η προσδοκία στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να υπάρξει συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ; Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πηγαίνουν αρχηγοί ή εκπρόσωποι κυβερνήσεων. Ο Τατάρ μεταβαίνει εκεί, όχι για να δεχθεί τριμερή συνάντηση για λύση του Κυπριακού αλλά για να υποδηλώσει ότι και αυτός ευρίσκεται στη Νέα Υόρκη ως «αρχηγός» κράτους. Είναι πρόφαση, δηλαδή, το Κυπριακό για να συναντήσει τον ΓΓ του ΟΗΕ και να εμφανιστεί σαν «πρόεδρος» στην έδρα του Οργανισμού. Παλαιότερα, ο Σπύρος Κυπριανού δεν δεχόταν συνάντηση με τον Ντενκτάς στη διάρκεια της Γ.Σ. του ΟΗΕ για να μη δίνεται ακριβώς λανθασμένο μήνυμα. Ο Τατάρ είχε κληθεί στη Νέα Υόρκη από τον ΓΓ για τριμερή με τον Χριστοδουλίδη, στις 13 Αυγούστου. Και αρνήθηκε. . Γιατί; Επειδή δεν ήταν χρονική περίοδος που βρίσκονται στην έδρα του ΟΗΕ οι αρχηγοί κρατών. Η άρνηση τότε θα του εξασφαλίσει τώρα μια συνάντηση με τον ΓΓ… Θα αναλογιστεί ένας: Αν μας καλέσει το Σεπτέμβριο ο ΓΓ σε συνάντηση να μη δεχθούμε; Δύσκολη η θέση μας, έστω κι αν γνωρίζουμε τις τουρκικές «μανούβρες». Θα μπορούσε, όμως, η τριμερής, αν συγκληθεί, να δεχθούμε να γίνει μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης. Είναι καιρός να αρχίσουμε κι εμείς να απαιτούμε κάποια πράγματα. Τουλάχιστον τα αυτονόητα

«Ε»

(άρθρο Ελευθερίας Λονδίνου 12.9.2024)

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/91220248187Eleftheria_1217.pdf σελ. 4

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Αποτυχημένο το αφήγημα Τατάρ

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/91220248187Eleftheria_1217.pdf σελ. 4

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube