ΗΠΑ 12 Σεπτεμβρίου 2024

Εκλογές στις ΗΠΑ: Κατήφεια και απαισιοδοξία στους Ρεπουμπλικάνους για τις επιδόσεις του Τραμπ στην τηλεμαχία

Εκλογές στις ΗΠΑ: Κατήφεια και απαισιοδοξία στους Ρεπουμπλικάνους για τις επιδόσεις του Τραμπ στην τηλεμαχία

Δυσαρέσκεια στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την απόδοση του πρώην προέδρου Τραμπ στο πρώτο – και ενδεχομένως μοναδικό – ντιμπέιτ με την αντιπρόεδρο Χάρις, αναγνωρίζοντας ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών κατάφερε να μπει με επιτυχία στο «πετσί» του αντιπάλου της.

Σύμφωνα με το The Hill, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της περισσότερο από 90λεπτης συζήτησης στη Φιλαδέλφεια, η Χάρις φάνηκε να προσπαθεί να δελεάσει τον Τραμπ με επιθέσεις σε θέματα που έπλητταν το σπίτι του – το μέγεθος των συγκεντρώσεών του, το μέγεθος της οικογενειακής του περιουσίας και ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες που «γελούσαν» μαζί του – σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τη συγκροτημένη στάση του. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων λένε ότι τα κατάφερε.

«Είμαι απλά λυπημένος», δήλωσε στο The Hill ένας Ρεπουμπλικάνος της Βουλής των Αντιπροσώπων που υποστηρίζει τον Τραμπ. «Ήξερε ακριβώς πού να κόψει για να μπει στο πετσί του. Απλώς είναι συνολικά απογοητευτικό που δεν είναι πιο συγκροτημένος όπως στο πρώτο ντιμπέιτ».

Ένας δεύτερος Ρεπουμπλικάνος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε ότι «πολλοί στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ήταν απογοητευμένοι που ο Τραμπ δεν μπόρεσε να παραμείνει στο βασικό μήνυμα καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης».

«Μας μιλάει σαν νήπια, αλλά κάνει καλή δουλειά στο να την προκαλεί. Έχει [δίκιο] στην πολιτική, αλλά δεν μπορεί να μείνει σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα», δήλωσε βουλευτής. «Πολλοί είναι απογοητευμένοι που δεν μπόρεσε να μείνει συγκεντρωμένος ή να καταφέρει ένα πλήγμα στη Χάρις. Δεν είμαι σίγουρος ότι αλλάζουν πολλά, αλλά δεν ήταν μια καλή εμφάνιση».

«Πολλές χαμένες ευκαιρίες μέχρι στιγμής», δήλωσε ένας τρίτος Ρεπουμπλικάνος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε γραπτό μήνυμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Δεν είναι καταστροφικό – αλλά δεν είναι καλό».

Το ντιμπέιτ της Τρίτης, ήταν μια κομβική στιγμή στον εκλογικό κύκλο του 2024, καθώς σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Τραμπ και η Χάρις συναντήθηκαν αυτοπροσώπως και την πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι πίστευε ότι πραγματοποίησε μια ισχυρή εμφάνιση. Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε στον Sean Hannity του Fox News μετά την εκδήλωση: «Πέρασα καλά, νομίζω ότι ήταν το καλύτερο ντιμπέιτ που είχαμε ποτέ», προτού τα βάλει με τους συντονιστές, τους David Muir και Linsey Davis του ABC News.

Ένας άλλος Ρεπουμπλικάνος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε στο The Hill ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το ντιμπέιτ επειδή είχε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων, αλλά το σχόλιο δεν ήταν θετικό.

«Δεν το παρακολούθησα, αλλά δεν ακούω τίποτα καλό από αυτό», δήλωσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube