REAL TIME |

πΓΔΜ, Σκόπια 12 Σεπτεμβρίου 2024

Αναίσχυντη προπαγάνδα στην Καστοριά! Σκοπιανοί έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα “Μακεδονία μόνο – Ποτέ Βόρεια”

Αναίσχυντη προπαγάνδα στην Καστοριά! Σκοπιανοί έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα “Μακεδονία μόνο – Ποτέ Βόρεια”

Τη φράση «Μακεδονία μόνο/Ποτέ Βόρεια/Μόνο Μακεδονία», έγραψαν σκοπιανοί επισκέπτες στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος φίλων του Μουσείου, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή του για “αναίσχυντη προπαγάνδα” και “θράσος”, σημειώνοντας τα εξής:

 

“Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς», μέσω του παρόντος κειμένου, ανακοινώνουμε ότι:

Ενώ το Μουσείο μας λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών το κατώφλι του περνούν και επισκέπτες από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Τον Αύγουστο του 2022 ήταν η πρώτη φορά που μας επισκέφτηκαν Σκοπιανοί και αμέσως μετά σημειώθηκαν πάμπολλες προσπάθειες αλλοίωσης της ονομασίας του Μουσείου μας στο Διαδίκτυο, από τις οποίες είχαν πετύχει οι δύο, πράγμα που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς με τις δικές μας δυνάμεις.

Τελευταία, οπότε μεγάλωσε ο αριθμός των τουριστών στην πόλη μας από τα Σκόπια, κάποιοι από αυτούς επισκέπτονται το Μουσείο μας, άλλοτε διατυπώνοντας προφορικά τις αντιρρήσεις τους κι άλλοτε, όπως σήμερα, 8/9/2024, γραπτά στο Βιβλίο Επισκεπτών μας. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός αυτό-εμείς ποτέ δε θα κάναμε κάτι αντίστοιχο σε δικό τους μουσείο-και αποφασίσαμε να το δημοσιοποιήσουμε, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι συμπατριώτες μας κι όχι μόνον αυτοί ως πού φτάνει το θράσος τους: να μας επισκέπτονται και να δηλώνουν γραπτά στη γλώσσα τους:

«Μακεδονία μόνο/Ποτέ Βόρεια/Μόνο Μακεδονία»!!! (όπως μεταφράζει η αντίστοιχη υπηρεσία του Διαδικτύου).

Επειδή πολύ πρόσφατα οι ίδιοι γείτονές μας στη διάρκεια αγώνα βόλεϊ γιουχάισαν με λύσσα τον εθνικό μας ύμνο, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της Ομοσπονδίας μας και δίχως το γεγονός αυτό να σχολιαστεί από κανέναν, ούτε αξιωματούχο της χώρας μας ούτε καν ένα τηλεοπτικό κανάλι, κάνοντας εμάς τους Μακεδόνες να νιώθουμε πως για άλλη μια φορά καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα με την αναίσχυντη προπαγάνδα τους μόνοι μας, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός αυτό, ώστε και οι αρχές μας να γνωρίζουν τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε στον χώρο του Μουσείου μας και ο κόσμος να ξέρει και να είναι υποψιασμένος σχετικά με το τι άλλο μπορεί να συμβεί.

Εμείς, ως Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προβάλλουμε την ένδοξη Ιστορία της Μακεδονίας μας, έχοντας στο πλευρό μας όλους τους συμπατριώτες μας που περνούν το κατώφλι του με μόνο σκοπό να μάθουν τι έπραξαν οι ηρωικοί μας πρόγονοι που αγωνίστηκαν με πολύ κόστος να μείνει η Μακεδονία Ελληνική και λεύτερη, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα μας!

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Μάρκος Λάτσιος Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου”

 

ΠΗΓΗ: e-ptolemeos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube