REAL TIME |

Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 11 Σεπτεμβρίου 2024

Βιάτσεσλαβ Βολοντίν Πρόεδρος Δούμας: Αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, η Μόσχα θα απαντήσει

Βιάτσεσλαβ Βολοντίν Πρόεδρος Δούμας: Αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, η Μόσχα θα απαντήσει

Η Ρωσία θα θεωρήσει πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο

«Η Ουάσιγκτον και άλλα ευρωπαϊκά κράτη γίνονται μέρος του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε στο Telegram ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία γίνονται μέρος της σύγκρουσης.

«Όλα αυτά θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι η χώρα μας θα αναγκαστεί να απαντήσει χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά και καταστροφικά όπλα για την προστασία των πολιτών της», είπε ο Βολοντίν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνησή του «το επεξεργάζεται τώρα» όταν ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ θα άρουν τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία στον πόλεμο.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ ήταν κοντά σε μια συμφωνία για να δώσουν στην Ουκρανία όπλα μεγάλης εμβέλειας, αλλά ότι το Κίεβο θα πρέπει να περιμένει αρκετούς μήνες καθώς οι ΗΠΑ εργάζονται για τεχνικά ζητήματα πριν από οποιαδήποτε αποστολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο ότι μπορεί να αναπτύξει συμβατικούς πυραύλους σε απόσταση βολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, εάν επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθύτερα στη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube