Ισραήλ , Λίβανος 11 Σεπτεμβρίου 2024

Λίβανος: Λίβανος: Νεκρός τοπικός διοικητής της Χεζμπολάχ μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Μπεκάα

Λίβανος: Λίβανος: Νεκρός τοπικός διοικητής της Χεζμπολάχ μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Μπεκάα

REUTERS/Avi Ohayon

Χτυπήθηκε ενώ κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα στην Μπεκάα

Στον ανατολικό Λίβανο επιτέθηκε χθες το Ιραήλ, με αποτέλεσμα ένας τοπικός διοικητής της Χεζμπολάχ να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην λιβανέζικη οργάνωση.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Η πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μοχάμαντ Κάσεμ αλ Σάερ, που ήταν διοικητής της Δύναμης Ράντουαν, χτυπήθηκε ενώ κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα στην Μπεκάα. Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλ Σάερ από «ισραηλινά πυρά», χωρίς να διευκρινίσει ότι ήταν στρατιωτικός διοικητής της.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού
Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει ότι η πολεμική αεροπορία «εξόντωσε τον τρομοκράτη Μοχάμαντ Κάσεμ Αλ Σάερ στην περιοχή του Καραούν», επιβεβαιώνοντας ότι ήταν διοικητής της Δύναμης Ράντουαν.

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι από πλήγμα «του ισραηλινού εχθρού» σε ένα κτίριο στην πόλη Ναμπατίεχ, τραυματίστηκαν ελαφρά εννέα άνθρωποι και σε άλλο πλήγμα, στα ανατολικά, τραυματίστηκε ένας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube