Τις τελευταίες ημέρες, η Κάμαλα Χάρις σπάνια βγαίνει από το ιστορικό ξενοδοχείο «Omni William Penn», στο Πίτσμπουργκ.

Στο ξενοδοχείο που κτίστηκε στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Χάρις ετοιμάζεται για τη δική της «μάχη». Την τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), στη Φιλαδέλφεια.

Στο ιστορικό ξενοδοχείο ,οι Δημοκρατικοί έχουν δημιουργήσει ένα  κανονικό τηλεοπτικό στούντιο και η Χάρις «προπονείται» δυο φορές την ημέρα για το debate απέναντι στον …Τραμπ, τον οποίο υποδύεται ο επί χρόνια σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, Φίλιπ Ρέινς.

Η Χάρις και ο 76χρονος Ρέινς  στέκονται μπροστά σε αναλόγια, όπως και στο κανονικό debate. O Ρέινς φορά μάλιστα και μια πορτοκαλί περούκα και παπούτσια με οκτώ πόντους …τακούνι. Γιατί η Χάρις δεν πρέπει να εκπλαγεί στο πραγματικό debate με το πόσο ψηλός είναι ο Τραμπ!

Δεν πρέπει να φαντάζουν περίεργα όλα αυτά. Οι τηλεοπτικές μονομαχίες έπαιζαν ανέκαθεν ιδιαίτερο ρόλο στις προεκλογικές εκστρατείες στην Αμερική, λόγω της υψηλής τηλεθέασης. Και η αναμέτρηση της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ, έχει ό,τι χρειάζεται για να καθορίσει την πορεία της «κούρσας» για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Διακυβεύονται πολλά

Οι δύο «μονομάχοι ξέρουν ότι  ο αγώνας για το πιο ισχυρό αξίωμα στον κόσμο θα μπορούσε να κριθεί απόψε. Η τηλεοπτική μονομαχία-μπορεί να είναι και η πρώτη και τελευταία- είναι ένα ορόσημο σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία στην ιστορία, που εισέρχεται τώρα στην πιο καυτή της φάση.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ μια τέτοια μονομαχία είναι σχεδόν ρουτίνα. Για τον 78χρονο πρώην πρόεδρο, αυτή είναι ήδη η τρίτη προεκλογική εκστρατεία και το έβδομο τηλεοπτικό debate. Ως πρώην οικοδεσπότης reality show γνωρίζει τις τηλεοπτικές δουλειές σαν την …παλάμη του και του αρέσει να χρησιμοποιεί άσχημα κόλπα on-air.

Για την Καμάλα Χάρις όμως είναι το μεγάλο τεστ. Ποτέ δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί σε μια τόσο μεγάλη σκηνή σε προεκλογική εκστρατεία. Για την 59χρονη Δημοκρατική υποψήφια Διακυβεύονται πολλά: μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, η Χάρις μπορεί να γνώρισε αρχικά μια μετεωρική άνοδο στις δημοσκοπήσεις, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι μετρήσεις είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και δείχνουν μια εντελώς αμφίρροπη αναμέτρηση. Πάντως η Χάρις κατόρθωσε να συγκεντρώσει από δωρεές για τη εκστρατεία της κάπου  361 εκατομμύρια δολάρια μόνο τον Αύγουστο – σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από τον Τραμπ, που έλαβε μόνο 130 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο.

Ναυτεμπορική