REAL TIME |

Εξωτερική Πολιτική 9 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμένει η Σιλιάνοφσκα στο σκέτο “Μακεδονία”

Επιμένει η Σιλιάνοφσκα στο σκέτο “Μακεδονία”

Με αναφορές σε «Μακεδονία» η επέτειος ανεξαρτησίας των Σκοπίων

Στο μήνυμα της για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 8 Σεπτεμβρίου η κ.Σιλιάνοφσκα κάλεσε όλους να ενωθούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους να στηρίξουν το δημόσιο συμφέρον για να γίνει η «Μακεδονία ένα αξιοπρεπές μέρος για να ζει κανείς».

Υπενθυμίζοντας την υποστήριξη από τους πολίτες της «Ανεξάρτητης Μακεδονικής Δημοκρατίας» η κ.Σιλιάνοφσκα τόνισε ότι με αυτή την πράξη ο «λαός της Μακεδονίας αποχώρησε από την αποσυντιθέμενη ομοσπονδία και εισήλθε σε μια νέα εποχή Μακεδονικής κρατικής υπόστασης».

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Μίτσκοσκι, επρόκειτο να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πανηγυρική εκδήλωση το βράδυ , πάντως στο μήνυμα του για την επέτειο της Ανεξαρτησίας εκτός από τον χαιρετισμό «Ο Θεός ευλογεί τη Μακεδονία» απέφυγε αναφορές τόσο στον όρο «Μακεδονία» όσο και στη νέα ονομασία της χώρας του «Βόρεια Μακεδονία».

liberal.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube