Ουκρανία , Ρωσία 5 Σεπτεμβρίου 2024

Πούτιν: Η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ απέτυχε να επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς

Πούτιν: Η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ απέτυχε να επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς

Τι είπε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είχε σκοπό να επιβραδύνει τη ρωσική προώθηση στο Ντονμπάς, αλλά απέτυχε καθώς το Κίεβο απλώς αποδυνάμωσε τις δυνάμεις του κατά μήκος του υπόλοιπου μετώπου.

Στη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα στις 6 Αυγούστου με τη συνδρομή πλήθους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), βαρέων όπλων και πυροβολικού, μερικά από τα οποία ήταν δυτικής κατασκευής.

Ο Πούτιν, που μιλούσε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, είπε πως η Ουκρανία, με το να μεταφέρει μεγάλες και καλά εκπαιδευμένες μονάδες μέσα στη Ρωσία, αποδυναμώθηκε και επέτρεψε στη Ρωσία να επιταχύνει την επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως είναι “ιερό καθήκον” της Ρωσίας να απωθήσει τους εισβολείς και πως οι ρωσικές δυνάμεις αρχίζουν να εκδιώκουν τα ουκρανικά στρατεύματα από το Κουρσκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ρωσική προώθηση στην πόλη Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν επιτυχής.

Οι περιοχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας παρέχουν άμεση πρόσβαση στις αναπτυσσόμενες και πολλά υποσχόμενες αγορές των χωρών Ασίας-Ειρηνικού, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Οι κύριοι επιχειρηματικοί δεσμοί, οι εμπορικές διαδρομές και, γενικά, ολόκληρη η ανάπτυξη αναπροσανατολίζονται όλο και περισσότερο προς την Ανατολή και τον παγκόσμιο Νότο. Οι περιοχές της Άπω Ανατολής μας παρέχουν άμεση πρόσβαση σε αυτές τις αναπτυσσόμενες, πολλά υποσχόμενες αγορές, μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που προσπαθούν να επιβάλουν ορισμένες δυτικές ελίτ σε ολόκληρο τον κόσμο”, τόνισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Άπω Ανατολή είναι ένας τεράστιος χώρος για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, δρομολογώντας σύνθετα έργα και διαμορφώνοντας ολόκληρους νέους κλάδους.

Ο Πούτιν επεσήμανε την εξαιρετικά μεγάλη σημασία της Άπω Ανατολής για τη Ρωσία. “Στην πραγματικότητα, σήμερα η Άπω Ανατολή έχει γίνει, χωρίς καμία υπερβολή, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ενίσχυση της θέσης της Ρωσίας στον κόσμο”.

Το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ έχει καταστεί πλατφόρμα για τη συζήτηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ρωσίας και ολόκληρης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος. “Το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ έχει γίνει δικαίως μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα για τη δημιουργία στέρεων επιχειρηματικών επαφών και τη συζήτηση στρατηγικών θεμάτων ανάπτυξης της ρωσικής Άπω Ανατολής και ολόκληρης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού”.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η μελλοντική ανάπτυξη της Ρωσίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα αναπτυχθεί η Άπω Ανατολή.

Ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων  στην Άπω Ανατολή είναι τριπλάσιος από τον ρωσικό μέσο όρο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. “Ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων στην Άπω Ανατολή έχει τριπλασιαστεί μέσα σε δέκα χρόνια. Και είναι τρεις φορές υψηλότερος από τον ρωσικό μέσο όρο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα από 3.500 έργα βιομηχανίας, υποδομών, τεχνολογίας και εκπαίδευσης έχουν δρομολογηθεί στην Άπω Ανατολή από το 2013, πρόσθεσε ο Πούτιν. Ακόμη, ανέφερε ότι πρέπει να εξεταστεί η κατασκευή πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Άπω Ανατολή.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube