Famagusta

Famagusta

Έγιναν έξω φρενών οι εισβολείς

Ακόμα δεν παρακολούθησα την ταινία. Όμως, αν κοιτάξει κανείς τις αντιδράσεις που πήραν μορφή χιονοστιβάδας από τους αξιωματούχους στην Άγκυρα και στη Λευκωσία, πρέπει να είναι πολύ εντυπωσιακή δημιουργία. Έγιναν έξω φρενών προτού κυκλοφορήσει η ταινία. Μπήκαν στη σειρά. Πυροβολούν ο ένας μετά τον άλλον. Είναι μαύρη προπαγάνδα, λέει. Ο τουρκικός στρατός δεν σκότωνε αμάχους, λέει. Σαν να ήταν οι ερυθρόδερμοι και ότι Τούρκοι στρατιώτες που έκοβαν τα αφτιά των ανθρώπων που σκότωναν. Σαν να μην ήταν αυτοί που βομβάρδισαν το Βαρώσι. Και εκείνο, οι εξωγήινοι το βομβάρδισαν! Άρα είναι μαύρη προπαγάνδα. Βρε αθεόφοβοι. Γίνεται λευκή προπαγάνδα γι’ αυτή τη φωτιά της κολάσεως; Τόσο αίμα. Τόσος θάνατος. Τόσοι βιασμοί. Τόσοι αγνοούμενοι. Αυτά μήπως δεν είναι κατάμαυρα και όχι απλώς μαύρα;

Κάνατε και εσείς μια σειρά και είδαμε. «Κάποτε η Κύπρος». Διαστρεβλώσατε τόσο πολύ την ιστορία που μάς προκαλέσατε αναγούλα. Βρε εσείς, δεν διστάσατε να δείξετε σε εκείνη τη σειρά ακόμα και ΕΟΚΑτζή να ακουμπάει πιστόλι στον κρόταφο του Ντενκτάς. Πότε ακούμπησαν όπλο στον κρόταφο του Ντενκτάς οι συμμορίτες της ΕΟΚΑ; Με αυτά μπορείτε να πείσετε τους αμαθείς στην Τουρκία που δεν ξέρουν καθόλου την Κύπρο. Όμως, εμείς είμαστε Κύπριοι. Δεν περνάνε σε εμάς αυτά. Μακάρι να δείχνατε σε εκείνη την ταινία πώς πιάστηκε αιχμάλωτος εκ μέρους ενός Ελληνοκύπριου βοσκού όταν ήρθε το 1967 από την Τουρκία και βγήκε σε λάθος παραλία, πώς από φόβο έβαλε κάτω το όπλο του μόλις είδε τον βοσκό, πόσο ευγενικής συμπεριφοράς έτυχε σε εκείνο το κελί που κλείστηκε ύστερα. Ουσιαστικά η δική σας είναι μαύρη προπαγάνδα. Όλο το ντέρτι σας είναι να δείξετε ήρωα τον τουρκικό στρατό και καταπιεσμένη την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Όλοι σε αυτό τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με τις ιστορικές πραγματικότητες. Μόνο εσείς δεν έρχεστε αντιμέτωποι. Η Γερμανία έκανε του κόσμου τα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες σε σχέση με τους Ναζί. Δεν τις είδατε καθόλου; Ακόμα και ένας Γερμανός κρύβεται μέσα στη γη όταν τις παρακολουθεί. Μισεί εκείνους τους φασίστες προγόνους του. Να μην τους μισεί; Ή οι Αμερικανοί μήπως δεν μάς έδειξαν στο λευκό πανί τη θηριωδία που διέπραξαν στο Βιετνάμ; Μήπως δεν είδαμε σε ταινίες που αυτοί έκαναν τις σφαγές των Γάλλων και των Βέλγων στην Αφρική; Πάλι οι Γάλλοι δημιουργοί του κινηματογράφου μήπως δεν μάς έδειξαν τον βανδαλισμό των αποικιοκρατών στην Αλγερία; Όλοι έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία τους, μόνο εσείς δεν έρχεστε αντιμέτωποι με τη δική σας. Σφάξατε τους Αρμένιους. Σφάξατε τους Αλεβίτες. Σφάξατε τους Κούρδους. Σφάξατε τους Έλληνες. Δεν μείνατε μόνο στο να τους σκοτώσετε. Λεηλατήσατε και τις περιουσίες τους. Ακριβώς όπως στην Κύπρο.

Κοιτάξτε κουβέντα. Ο τουρκικός στρατός δεν σκοτώνει αμάχους, λέει. Ποιος σκότωσε χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους Ελληνοκύπριους; Όλοι ήταν στρατιώτες; Στρατιώτης ήταν και ο έξι μηνών Ανδρέας, ο οποίος δολοφονήθηκε μαζί με όλη την οικογένειά του και έχοντας δίπλα του την πιπίλα του; Τουρκοκύπριοι τους σκότωσαν όλους; Οι σύνδεσμοι των αγωνιστών μας αντιλαμβάνονται άραγε ότι παρουσιάζονται ως δολοφόνοι και τούς φορτώνονται όλες οι δολοφονίες αμάχων; Δεν θα κάνουν τουλάχιστον μία δήλωση; Ή μήπως επικρατεί ο φόβος του να αμαυρώσουν τον ηρωικό τουρκικό στρατό;

Έχετε βάρβαρους οι οποίοι καυχιούνται για όσα έκαναν στην Κύπρο. Ιδού, ο γνωστός διοικητής της φυλακής του Ντιγιάρμπακιρ. Η κόλαση του Ντιγιάρμπακιρ είναι ανάμεσα στις τρεις πιο γνωστές του κόσμου. Εκεί έβαλαν πολιτικούς κρατούμενους να φάνε σκατά. Ο διοικητής της φυλακής Εσάτ Οκτάι Γιλντιρίμ ανάγκαζε τους κρατούμενους να στέκονται προσοχή μπροστά στο σκυλί του και να χαιρετούν το σκυλί. Και καυχιόταν για τα βασανιστήρια που έκανε σε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους στην Κύπρο το 1974. Είχε πει το εξής στην ομιλία που έκανε στους κρατούμενους την πρώτη ημέρα που διορίστηκε διοικητής στη φυλακή του Ντιγιάρμπακιρ εκ μέρους της φασιστικής χούντας του Κενάν Εβρέν: «Εγώ είμαι ο άνθρωπος που στην Κύπρο έσφαξα ένα Ελληνόπουλο με μαχαίρι και ήπια το αίμα του για κρασί μπροστά στα μάτι του πατέρα του». Ιδού, αυτός είναι ο στρατός σας. Τον αποκαλείτε Μεχμετσίκ; Εγώ δεν μπορώ να αποκαλέσω ακόμα και βάρβαρο εκείνον που το κάνει αυτό. Λίγο είναι.

Ελπίζω η διεύθυνση του Netflix να μη λάβει υπόψη αυτές τις αντιδράσεις και να μην αφαιρέσει αυτή τη σειρά. Προηγουμένως είχαν αφαιρέσει τη σειρά «Τρότσκι» λόγω ρωσικής αντίδρασης. Η ελληνοκυπριακή κοινότητα είδε το «Famagusta». Άστε να το δούμε και εμείς. Να παρακολουθήσουμε και από την τηλεόραση πώς οι ερυθρόδερμοι βομβάρδισαν το Βαρώσι. Μην ανησυχείτε, δεν τα κάνατε εσείς αυτά. Είτε οι ερυθρόδερμοι, είτε οι εξωγήινοι το έκαναν!

Πηγή: Πολίτης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube