REAL TIME |

Ινδία , Κίνα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Καταστροφέας των εχθρών! Αυτό είναι το όνομα του δεύτερου υποβρυχίου με πυρηνικές κεφαλές που προσθέτει η Ινδία στο οπλοστάσιο της

Καταστροφέας των εχθρών! Αυτό είναι το όνομα του δεύτερου υποβρυχίου με πυρηνικές κεφαλές που προσθέτει η Ινδία στο οπλοστάσιο της

Το Νέο Δελχί επεκτείνει τη θαλάσσια αποτροπή του Ινδο-Ειρηνικού με το βλέμμα στην Κίνα

Η Ινδία πρόσθεσε ένα δεύτερο εγχώριο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων στον στόλο της στην τελευταία επέκταση της πυρηνικής της αποτροπής.

Το πυρηνοκίνητο INS Arighaat ακολουθεί το INS Arihant, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2016.

Το Arighaat “θα ενισχύσει περαιτέρω την πυρηνική τριάδα της Ινδίας, θα ενισχύσει την πυρηνική αποτροπή, θα βοηθήσει στην εδραίωση στρατηγικής ισορροπίας και ειρήνης στην περιοχή”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Rajnath Singh κατά την τελετή ανάθεσης της Πέμπτης στην πολιτεία Άντρα Πραντές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το “Arighaat” είναι ένας σανσκριτικός όρος που σημαίνει “καταστροφέας των εχθρών”. Το υποβρύχιο 6.000 τόνων είναι εξοπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές με εκτιμώμενο βεληνεκές 750 χιλιομέτρων.

Ο Singh έκανε μια συγκαλυμμένη αναφορά στην αυξανόμενη παρουσία της Κίνας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Η Ινδία και η Κίνα έχουν εγκλωβιστεί σε μια πολυετή αντιπαράθεση κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων τους στα Ιμαλάια.

«Είναι σημαντικό για εμάς να αναπτυχθούμε γρήγορα σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, ειδικά στο σημερινό γεωπολιτικό σενάριο», είπε ο Σινγκ. «Μαζί με την οικονομική ευημερία, χρειαζόμαστε έναν ισχυρό στρατό».

Το 2003, η Ινδία κυκλοφόρησε το επίσημο πυρηνικό δόγμα της, το οποίο περιελάμβανε μια πολιτική «χωρίς πρώτη χρήση». Το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου έχει αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες τα τελευταία χρόνια.

“Τα υποβρύχια πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων είναι σημαντικά αποτρεπτικά μέσα, προσφέροντας στην Ινδία αξιόπιστη ικανότητα δεύτερου χτυπήματος σε περίπτωση πυρηνικού πρώτου χτυπήματος από αντίπαλο”, δήλωσε ο Abhijit Singh, ανώτερος συνεργάτης στο Observer Research Foundation, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Νέο Δελχί. .

Η Ινδία βρίσκεται σε καλό δρόμο να θέσει σε λειτουργία ένα τρίτο πυρηνικό υποβρύχιο — το INS Aridhaman 7.000 τόνων — το επόμενο έτος. Αυτό αναμένεται να μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 3.500 χλμ.

«Δεδομένου ότι η Ινδία τοποθετείται ως καθαρός πάροχος ασφάλειας στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού και εξαρτάται από το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο για τις ενεργειακές της ανάγκες, η ασφάλεια της θαλάσσιας περιοχής στον Ινδικό Ωκεανό είναι ζωτικής σημασίας για τα στρατηγικά συμφέροντα και την ενεργειακή ασφάλεια της Ινδίας», δήλωσε ο Tuneer Mukherjee. αναλυτής ναυτικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: Nikkei Asia

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube