Κίνα , Μιανμάρ 29 Αυγούστου 2024

Η Κίνα διεξάγει στρατιωτικές περιπολίες κοντά στα σύνορα της Μιανμάρ εν μέσω κλιμακούμενης σύγκρουσης

Η Κίνα διεξάγει στρατιωτικές περιπολίες κοντά στα σύνορα της Μιανμάρ εν μέσω κλιμακούμενης σύγκρουσης

Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μιανμάρ, όπου οι μάχες μεταξύ της χούντας και των ανταρτικών δυνάμεων έχουν εξαπλωθεί σε κινεζικό έδαφος.

Ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει οργανώσει μονάδες στρατού και κοινές περιπολίες αέρος-εδάφους της αστυνομίας κοντά στα σύνορα της Μιανμάρ για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα καθώς η σύγκρουση μεταξύ της κυβερνώσας χούντας της Μιανμάρ και των ανταρτικών δυνάμεων εντείνεται.

Οι περιπολίες είναι συγκεντρωμένες σε βασικές περιοχές της πρώτης γραμμής όπως το Ruili και το Zhenkang, σύμφωνα με δήλωση του κινεζικού στρατού. Η Διοίκηση του Νότιου Θεάτρου του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) ηγείται αυτών των επιχειρήσεων, δοκιμάζοντας την ικανότητα των στρατευμάτων «να κινούνται γρήγορα, να εμποδίζουν, να ελέγχουν και να χτυπούν μαζί», με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στις παραμεθόριες περιοχές.

Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μιανμάρ, όπου οι μάχες μεταξύ της χούντας και των ανταρτικών δυνάμεων έχουν εξαπλωθεί σε κινεζικό έδαφος. Πρόσφατα, οι οβίδες πυροβολικού από τη σύγκρουση της Μιανμάρ έχουν τραυματίσει ανθρώπους και προκάλεσαν δομικές ζημιές στην κινεζική πλευρά των συνόρων, ωθώντας το Πεκίνο να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας του.

Η Κίνα έχει εκφράσει ανησυχία για τον αντίκτυπο της σύγκρουσης της Μιανμάρ στη σταθερότητα και την κοινωνική τάξη στις παραμεθόριες περιοχές. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi επιβεβαίωσε πρόσφατα τη δέσμευση της Κίνας να αποκαταστήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μιανμάρ, σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη διπλωματική και στρατιωτική δέσμευση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube