ΗΠΑ , Ισραήλ 28 Αυγούστου 2024

Τζον Κίρμπι: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Ισραήλ σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης

Τζον Κίρμπι: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Ισραήλ σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης

Δήλωση στο ισραηλινό Κανάλι 12

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην υπεράσπιση του Ισραήλ σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι δήλωσε στο ισραηλινό Κανάλι 12 ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι πιθανότητες μιας επίθεσης, αλλά ο Λευκός Οίκος λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την ιρανική ρητορική.

«Πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να είναι έτοιμοι και σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επίθεση εάν το θελήσουν, γι’ αυτό και έχουμε αυτή την ενισχυμένη στάση δυνάμεων στην περιοχή», είπε.

«Τα μηνύματά μας προς το Ιράν είναι συνεπή, ήταν και θα παραμείνουν συνεπή. Πρώτον, μην το κάνετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει κλιμάκωση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσουμε ενδεχομένως κάποιο είδος ολοκληρωτικού περιφερειακού πολέμου. Και δεύτερον, θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ, αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube