Video , Λάζαρος Καμπουρίδης 28 Αυγούστου 2024

Λάζαρος Καμπουρίδης: Διαφημίζουν ότι θα πάρουν ελληνικά νησιά

Λάζαρος Καμπουρίδης: Διαφημίζουν ότι θα πάρουν ελληνικά νησιά

Λάζαρος Καμπουρίδης: Τουρκικό μήνυμα! Η περιοχή είναι δικιά μας. Με αυτό το σώμα διαφημίζουν ότι θα πάρουν ελληνικά νησιά. Είναι μια πολύ μεγάλη αμφίβια δύναμη με επιθετικά χαρακτηριστικά.

Σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στρέφει η Τουρκία την αιχμή του δόρατος. Νέοι σχηματισμοί Ειδικών Δυνάμεων συγκροτούνται απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο – Ο αντγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης δίνει όλη την εικόνα των εξελίξεων.

Κλείνοντας πληγές χρόνων στην οργάνωση και στελέχωση των ενόπλων δυνάμεών της η Τουρκία, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την τοποθέτηση ανωτάτων αξιωματικών σε θέσεις διοίκησης, προχωρά σε αλλαγές στη συγκρότηση των σχηματισμών της, αλλαγές από τις οποίες προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Ο Λάζαρος Καμπουρίδης, αντιστράτηγος ε.α. και εμπειρότατος στα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία αναλυτής, μίλησε στις Αναλύσεις του Radio Me για αυτές τις αλλαγές και τα συμπεράσματα που μπορούν να αντληθούν. Πέρα από τη δεδομένη επικοινωνιακή διάσταση που είναι πάντα υπαρκτή, όπως επεσήμανε ο κ.Καμπουρίδης, οι κινήσεις αυτές έχουν και ιδιαίτερα ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς προδιαγράφουν μια στρατηγική στροφή της Τουρκίας προς το Αιγαίο, τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο και δη με έμφαση στις ταχυκίνητες δυνάμεις κρούσης, όπως οι αμφίβιες και αεροκινούμενες μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα η εξαγγελία δημιουργίας αμφίβιου σώματος στρατού, αλλά και η συγκρότηση νέων ταξιαρχιών πεζοναυτών και καταδρομέων στις ακτές του Αιγαίου και την περιοχή της Αλεξανδρέττας, απέναντι από την Κύπρο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube