Πακιστάν 27 Αυγούστου 2024

Δέκα εκατομμύρια Πακιστανοί εγκατέλειψαν τη χώρα τους από το 2008 σύμφωνα με έκθεση!

Δέκα εκατομμύρια Πακιστανοί εγκατέλειψαν τη χώρα τους από το 2008 σύμφωνα με έκθεση!

Αυτή η μαζική έξοδος εγείρει ανησυχίες για τη διαρροή εγκεφάλων και τον αντίκτυπο στην οικονομία και το εργατικό δυναμικό του Πακιστάν

Περίπου 10 εκατομμύρια Πακιστανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό τα τελευταία 17 χρόνια, με τον υψηλότερο αριθμό μεταναστών που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του Pakistan Muslim League-Nawaz (PML-N) από το 2013 έως το 2018, ανέφερε το ARY News, επικαλούμενη μια αναφορά από το Pulse Consultant.

Σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «An Overview of Pakistani Emigration Patterns», συνολικά 9,5 εκατ. άτομα μετανάστευσαν από το Πακιστάν τα τελευταία 17 χρόνια.

Η κορύφωση του μεταναστευτικού κύματος παρατηρήθηκε το 2015 (σ.σ.εκείνη την εποχή στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα). Η πανδημία Covid-19 επηρέασε σημαντικά τις μεταναστευτικές τάσεις, με μια αύξηση των αριθμών που παρατηρήθηκε το 2022 καθώς οι περιορισμοί χαλάρωσαν. Ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε το 2022 και το 2023.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ατόμων υψηλής ειδίκευσης που μεταναστεύουν έχει αυξηθεί στο 5 % από το 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό 2%.

Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών που εγκατέλειψαν τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εργάτες, με το 46 % εκ των οποίων ανειδίκευτοι.

Σημαντικές αλλαγές έχουν επίσης παρατηρηθεί σε προορισμούς μετανάστευσης και ευκαιρίες απασχόλησης. Ενώ η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν και το Κατάρ είναι παραδοσιακά οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Πακιστανούς που αναζητούν εργασία, έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο μετά τον COVID-19. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σημείωσαν απότομη μείωση των Πακιστανών εργαζομένων, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράκ και η Ρουμανία έχουν επίσης αποκτήσει εξέχουσα θέση ως ελκυστικοί προορισμοί για Πακιστανούς μετανάστες κατά την περίοδο μετά την COVID-19. Αυτή η μαζική έξοδος εγείρει ανησυχίες για τη διαρροή εγκεφάλων και τον αντίκτυπο στην οικονομία και το εργατικό δυναμικό του Πακιστάν, σύμφωνα με το ARY News.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube