Ισραήλ , Ρωσία , Τουρκία 27 Αυγούστου 2024

Η Tουρκία φωτογραφίζει Ισραήλ πίσω από τη σύλληψη του Ντουρόφ για Telegram

Η Tουρκία φωτογραφίζει Ισραήλ πίσω από τη σύλληψη του Ντουρόφ για Telegram

Τι αναφέρει η εφημερίδα Sabah 

Η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε μια απρόσμενη εκδοχή για τους λόγους της σύλληψης του ιδρυτή της Telegram, Πάβελ Ντουρόφ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη του επιχειρηματία, ο οποίος ενδιαφέρεται να κλείσει τον ιστότοπο επειδή δημοσιεύει υλικό «για τα βάναυσα εγκλήματα» της Ιερουσαλήμ εναντίον κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας.

Σε άρθρο με τίτλο «Το Ισραήλ το ζήτησε, η Γαλλία τον συνέλαβε», οι τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι το εβραϊκό κράτος ήταν αυτό που έπαιξε βασικό ρόλο στη σύλληψη του Ντουρόφ. Ο λόγος, σύμφωνα με την εκδοχή τους, ήταν η εμφάνιση στο Telegram μεγάλου όγκου υλικού που αποδεικνύει τα «εγκλήματα πολέμου» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που προκάλεσε ανησυχία στις ισραηλινές αρχές. Το Ισραήλ φέρεται να απηύθυνε έκκληση στη διοίκηση του messenger απαιτώντας να εμποδίσει τη διάδοση αυτών των πληροφοριών, αλλά η διοίκηση του Telegram αρνήθηκε. Ως αποτέλεσμα, ο Ντουρόφ συνελήφθη στη Γαλλία.

Η Sabah πρότεινε επίσης μια πρόσθετη θεωρία, που σχετίζεται και πάλι με το Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύλληψη μπορεί να σχετίζεται με διαρροή δεδομένων που δημοσιεύτηκε από το τηλεγραφικό κανάλι DDoSecrets τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Περίπου ένα εκατομμύριο έγγραφα που περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες ανώτερων ισραηλινών αξιωματούχων, την αλληλογραφία τους και απόρρητα έγγραφα από υπουργεία έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο. Αυτά τα δεδομένα πυροδότησαν ένα κύμα συζητήσεων στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, η οποία έγραψε για απόπειρες Ισραηλινών αξιωματούχων να παρακάμψουν το νόμο για ξένους πράκτορες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη Sabah, το Ισραήλ μπόρεσε να εμποδίσει τη διάδοση αυτών των πληροφοριών εντός των συνόρων του και στις δυτικές χώρες και συμφώνησε επίσης με τη διοίκηση της Meta Corporation, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, να μην διανέμει δεδομένα. Πιέσεις ασκήθηκαν και στον Πάβελ Ντουρόφ, αλλά το Telegram παρέμεινε ουδέτερη πλατφόρμα και δεν μπλόκαρε τις αναρτήσεις, κάτι που, σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους, οδήγησε στη σύλληψή του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube