Κύπρος 1974-2024 – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ

Κύπρος 1974-2024 – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες, προς όλους εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής «ΚΥΠΡΟΣ 1974-2024 ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» , τις οποίες διοργάνωσε η Λέσχη το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου 2024.

 

Οι εκδηλώσεις , στέφθηκαν με επιτυχία, χάριν του ενδιαφέροντος των αυθεντικών παρουσιάσεων των ομιλητών, της οργάνωσης εκ μέρους των μελών της Λ.Ε.Δ. Ν. Έβρου, της στήριξης εκ μέρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, της προβολής εκ μέρους των Μέσων Επικοινωνίας, της βοήθειας πολλών φορέων και ατόμων, αλλά κυρίως χάριν της πολυπληθούς παρουσίας του κόσμου , τόσο στην εσπερίδα, όσο και στην επιμνημόσυνη δέηση. Χρέος άλλωστε όλων μας είναι η διεκδίκηση της απελευθέρωσης των παρανόμως κατεχομένων εδαφών της Κύπρου.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων αφενός αναδεικνύει το εθνικό ενδιαφέρον για τα γεγονότα και το πώς εξελίχθηκαν αυτά την κρίσιμη εκείνη περίοδο για το έθνος και την Κύπρο, αφετέρου δε μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την υπενθύμιση των ιστορικών γεγονότων και ανάδειξη των ηρωϊκών πράξεων αλλά και των λαθών που έχουν γίνει, ώστε στο μέλλον να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες μας και οπωσδήποτε πιο ενωμένοι.

Το οφείλαμε στην Κύπρια μάνα που με μια φωτογραφία στα χέρια αναζητά τον αγνοούμενο γιό της, στους συγγενείς των ηρώων μας , ιδιαίτερα στους συγγενείς των πατριωτών μας Δοϊτσίδη Χριστόδουλου από την Καρωτή και Χατζόπουλου Χρήστου από το Ελαφοχώρι, που έπεσαν «ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ», το οφείλαμε και στους μαχητές Ελλαδίτες και Κύπριους, που αγωνίστηκαν εναντίον του βάρβαρου «ΑΤΙΛΛΑ» μέχρι τέλους αγωνιζόμενοι «ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ
ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ».

Ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και δίνουμε ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου σύντομα.

Αλεξανδρούπολη 2 Αυγούστου 2024

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube