REAL TIME |

ΗΠΑ , Ισραήλ , Παλαιστίνη 26 Αυγούστου 2024

Γάζα: Η Χαμάς απορρίπτει τους όρους του Ισραήλ για εκεχειρία, η αντιπροσωπεία της έφυγε από το Κάιρο

Γάζα: Η Χαμάς απορρίπτει τους όρους του Ισραήλ για εκεχειρία, η αντιπροσωπεία της έφυγε από το Κάιρο

(AP Photo/Leo Correa)

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε από το Κάιρο

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε απόψε από το Κάιρο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ συνεχίζουν να προσπαθούν να επιτύχουν μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα.

Οι απεσταλμένοι της Χαμάς «συνάντησαν τους Αιγύπτιους και Καταριανούς μεσολαβητές οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των τελευταίων διαπραγματεύσεων», σύμφωνα με όσα ανέφερε στέλεχος της Χαμάς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χαμάς θέλει «πλήρη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (των ισραηλινών στρατευμάτων), επιστροφή των εκτοπισμένων, είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, ανοικοδόμηση και μια συμφωνία ανταλλαγής» Παλαιστινίων κρατουμένων και ομήρων.

Αναφερόμενο στο ίδιο θέμα, ένα άλλο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης διευκρινίζει ότι η Χαμάς εμμένει στην πρόταση της 2ας Ιουλίου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ότι απορρίπτει τους νέους όρους που θέτει το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube