Ισραήλ , Παλαιστίνη 26 Αυγούστου 2024

Αμερικανός αξιωματούχος: «Παρείχαμε πληροφορίες στο Ισραήλ για την παρακολούθηση των πυρών της Χεζμπολάχ»

Αμερικανός αξιωματούχος: «Παρείχαμε πληροφορίες στο Ισραήλ για την παρακολούθηση των πυρών της Χεζμπολάχ»

(φωτ. αρχείου AP Photo/Tsafrir Abayov)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενεπλάκησαν ενεργά στα προληπτικά πλήγματα του Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τον ισραηλινό στρατό να παρακολουθεί την εκτόξευση ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην οποία προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αλλά δεν επενέβησαν άμεσα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενεπλάκησαν στα προληπτικά πλήγματα του Ισραήλ. Παρείχαμε πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση για την παρακολούθηση των πληγμάτων που έφθαναν από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αμερικανική βοήθεια για την αντιμετώπιση αυτών των επιθέσεων «δεν ήταν απαραίτητη».

Περίπου την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν έφθασε στο Τελ Αβίβ όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτερους Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube