REAL TIME |

Λάζαρος Καμπουρίδης: Η διακήρυξη φιλίας έχει πεθάνει

Λάζαρος Καμπουρίδης: Η διακήρυξη φιλίας έχει πεθάνει

Ο Ερντογάν μας παρέδωσε μαθήματα περί της σημασίας ελέγχου των θαλασσών στην Ελλάδα, η οποία όχι μόνο βρέχεται σχεδόν από όλες τις πλευρές από θάλασσα και ελέγχει λόγω θέσης κύριους θαλάσσιους άξονες αλλά έχει και μακρά ιστορία από ναυτικούς αγώνες.

Του Λάζαρου Καμπουρίδη

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Τούρκου Προέδρου η παράδοση του υποβρυχίου PIRI REIS στο Ακσάζ έναντι της Ρόδου. Παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια των Ναυπηγείων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού της ομώνυμης ναυτικής βάσης και ο Τούρκος Πρόεδρος στην ομιλία του ανακοίνωσε και την κατασκευή ναυπηγείων για τις ανάγκες επίσης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην Μερσίνα έναντι της Κύπρου.

Δηλαδή το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πλέον θα διαθέτει 4 ναυπηγεία. Στην Κων/πολη, στο Γκιολτσούκ, στο Ακσάζ και στην Μερσίνα καθιστώντας ικανό να υποστηρίξει επιχειρησιακά όλη τη γραμμή του μετώπου, Έβρος – Αιγαίο – Κύπρος.

Σε μία “οθωμανικού μεγαλείου” ομιλία ο Τούρκος Πρόεδρος αφού υπερτόνισε την υπεράσπιση της “Γαλάζιας Πατρίδας”, τόνισε εμφατικά, “Όποιος κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί και στον Κόσμο”.
Δηλαδή ο Ερντογάν μας παρέδωσε μαθήματα περί της σημασίας ελέγχου των θαλασσών στην Ελλάδα, η οποία όχι μόνο βρέχεται σχεδόν από όλες τις πλευρές από θάλασσα και ελέγχει λόγω θέσης κύριους θαλάσσιους άξονες αλλά έχει και μακρά ιστορία από ναυτικούς αγώνες.

Έτσι είναι οι σοβαρές οι χώρες. Για να εξυπηρετήσουν τους πολιτικούς τους σκοπούς διαθέτουν και συντηρούν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Το θέμα αυτό καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό για τις χώρες που αντιμετωπίζουν θέμα εθνικής επιβίωσης όπως η Ελλάδα.

Θα πρέπει οι κινήσεις της Τουρκίας του τελευταίου διαστήματος με την ίδρυση νέων Σχηματισμών και διοικήσεων με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό εναντίον της Ελλάδας, να προβληματίσουν την Αθήνα και ιδιαίτερα αυτούς που συμβουλεύουν την ελληνική κυβέρνηση ότι τα προβλήματα με την Τουρκία μπορούν να επιλυθούν με διαπραγματεύσεις.

Μέγα λάθος!!! Το σίγουρο είναι ότι αυτή την στάση θα την πληρώσουμε και κάποιοι θα λογοδοτήσουν.

Το αφήγημα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να βλάψει ελληνική επικράτεια λόγω ΝΑΤΟ και Ε.Ε. αποτελεί παρελθόν. Πρέπει να γίνει άμεσα επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Η Διακήρυξη Φιλίας έχει πεθάνει!!!!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube