REAL TIME |

Γερμανία , Ισλάμ 25 Αυγούστου 2024

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ζόλινγκεν

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ζόλινγκεν

(REUTERS/Thilo Schmuelgen)

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους»

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ανηλίκου ο οποίος λέγεται ότι μπορεί να γνώριζε ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί επίθεση. Και δεύτερη σύλληψη το βράδυ του Σαββάτου, σε δομή προσφύγων.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας χθες, Παρασκευή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα οκτώ, τα τέσσερα εκ των οποίων σοβαρά.

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», υποστήριξε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό της βραχίονας, Amaq. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο δράστης είχε ως στόχο να πλήξει χριστιανούς σε αντίποινα για τα δεινά των μουσουλμάνων της Παλαιστίνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν, μέχρι στιγμής, προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου.

Ο συλληφθείς είναι 15 ετών και ερευνάται πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ ασύλληπτος παραμένει, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης.

Ο ανήλικος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, αφότου δύο άτομα ανέφεραν μια συνομιλία μεταξύ του 15χρονου και κάποιου άλλου ατόμου, σχετικά με την επίθεση. Εξετάζεται εάν ο 15χρονος γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση και δεν την ανέφερε στην αστυνομία.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο, ο αρχηγός της αστυνομίας του Βούπερταλ, Μάρκους Ρερλ, δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής ενέργειας», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας ενισχύεται από το γεγονός ότι τα θύματα δεν φαίνεται να γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέντρικ Βιστ, δήλωσε ότι πρόκειται «τρομοκρατική ενέργεια», ενώ λίγη ώρα αργότερα θα ακολουθούσε και η ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του καλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Δεύτερη σύλληψη το βράδυ του Σαββάτου

Ο δράστης της επίθεσης, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων σε ένα φεστιβάλ το βράδυ της Παρασκευής και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, κατάφερε να διαφύγει μέσα στο χάος και τον πανικό. Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και, σε αυτό το πλαίσιο, το βράδυ του Σαββάτου, δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Ζόλινγκεν.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επιχείρησης, οι αστυνομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν μάλιστα και σε μια δεύτερη σύλληψη το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητα του συλληφθέντος.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters, dpa

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube