Μπαλουχιστάν , Πακιστάν 23 Αυγούστου 2024

Ενέδρα σε πακιστανικές δυνάμεις σε περιοχή του Βελουχιστάν

Ενέδρα σε πακιστανικές δυνάμεις σε περιοχή του Βελουχιστάν

Παρόμοιες επιθέσεις πραγματοποιούνται συχνά από ένοπλες ομάδες «υπέρ της ανεξαρτησίας» των Μπαλόχ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν έγιναν στόχος έκρηξης βόμβας στην περιοχή Noshki του Βελουχιστάν,κατά την οποία σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικό όχημα.

Όπως μεταφέρει η Balochistan Post, η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Καντιραμπάντ κατά τη διέλευση στρατιωτικού οχήματος. Μετά την έκρηξη, μια μεγάλη ομάδα δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και του προσωπικού του Συνοριακού Σώματος, έφτασε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη λεπτομέρειες για θύματα ή για το πλήρες μέγεθος των ζημιών.

Το Noshki είναι μια περιοχή επιρρεπής σε συγκρούσεις στο Βελουχιστάν, όπου οι πακιστανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν γίνει στόχος μεγάλων επιθέσεων στο παρελθόν. Αν και καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την επίθεση, παρόμοιες επιθέσεις πραγματοποιούνται συχνά από ένοπλες ομάδες «υπέρ της ανεξαρτησίας» των Μπαλόχ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube