ΗΠΑ 23 Αυγούστου 2024

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποσύρθηκε από τις προεδρικές εκλογές στην Αριζόνα

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποσύρθηκε από τις προεδρικές εκλογές στην Αριζόνα

Πώς θα επηρεάσει τις ισορροπίες μεταξύ Τραμπ-Χάρις;

Η αποχώρηση ανακοινώνεται ενώ ο Κένεντι αναμένεται να απευθυνθεί προς το έθνος την ίδια ημέρα, στην Αριζόνα.

Η επιτροπή πολιτικής δράσης (super PAC) που υποστηρίζει τον Κένεντι δήλωσε την Τετάρτη στο πρακτορείο Reuters ότι ο υποψήφιος θέλει μια συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, βάσει της οποίας να υποστηρίξει τον Rεπουμπλικανό αντίπαλό του με αντάλλαγμα μια θέση σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε αυτή την εβδομάδα στο CNN ότι είναι «σίγουρα ανοικτός» στην προοπτική να διαδραματίσει ο Κένεντι κάποιο ρόλο στην κυβέρνησή του, αν ο ανεξάρτητος υποψήφιος αποσυρθεί από την κούρσα και τον υποστηρίξει.

Ο Κένεντι, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του για την αντιπροεδρία Νικόλ Σάναχαν και 11 από τους προεδρικούς εκλέκτορές του εξέδωσαν ανακοίνωση για την εθελουσία αποχώρησή τους, ανέφερε ο Φόντες σε καταχώρισή του στο X.

Η προεκλογική εκστρατεία του Κένεντι δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Κένεντι, 70 ετών, γιος του εκλιπόντος πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος και υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και ανεψιός του εκλιπόντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, είχε αρχίσει την προεδρική εκστρατεία του ως Δημοκρατικός, διεκδικώντας το προεδρικό χρίσμα του κόμματος ως εσωκομματικός αντίπαλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube