Αυξήθηκε το επίπεδο ασφαλείας σε βάση του ΝΑΤΟ στη γερμανική πόλη Γκάιλενκίρχεν «βάσει πληροφοριών για την ύπαρξη ενδεχόμενης απειλής».

«Όλοι οι μη απαραίτητοι εργαζόμενοι έχουν σταλεί σπίτια τους ως προληπτικό μέτρο», ανακοινώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς ωστόσο να δοθούν άλλες διευκρινίσεις. «Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι ύψιστη προτεραιότητα. Οι επιχειρήσεις (στη βάση) θα συνεχιστούν κανονικά» τονιζόταν στην ανακοίνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε περιστατικό σε άλλη βάση του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, αυτή τη φορά στην Κολωνία όπου επίσης σταθμεύει ο στόλος των αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS, προκαλώντας το προσωρινό της κλείσιμο. Οι αρχές ερευνούσαν πιθανή δολιοφθορά στην παροχή νερού. Τελικά οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν πως οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι το νερό της βρύσης δεν είχε μολυνθεί.

Την ίδια ημέρα στη βάση στο Γκάιλενκίρχεν αναφέρθηκε απόπειρα διείσδυσης, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκτενείς έρευνες σε όλους τους χώρους.

Στο παρελθόν το ΝΑΤΟ έχει προειδοποιήσει για μια εκστρατεία εχθρικών ενεργειών από τη Ρωσία, όπως κυβερνοεπιθέσεις και ενέργειες δολιοφθοράς.

Τον Απρίλιο δύο Ρωσογερμανοί συνελήφθησαν στη Γερμανία με την υποψία ότι σχεδίαζαν ενέργειες δολιοφθοράς εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Ναυτεμπορική