Στην Τουρκία στις 4 Σεπτεμβρίου ο Σίσι – Συνάντηση με Ταγίπ Ερντογάν

Στην Τουρκία στις 4 Σεπτεμβρίου ο Σίσι – Συνάντηση με Ταγίπ Ερντογάν

(Murat Cetinmuhurdar/Turkish Presidential Press Office/REUTERS)

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου στην Τουρκία

Στην Τουρκία αναμένεται να ταξιδέψει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του cnnturk, η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, από το Κάιρο στις αρχές Αυγούστου, «η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (HLSC) θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου στην Τουρκία» και ότι ο ίδιος και ο Αιγύπτιος ομόλογός του συζήτησαν τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τη συνάντηση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου (2024), ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Αίγυπτο, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με στόχο να γυρίσει μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, τον οποίο κάποτε αποκαλούσε «πραξικοπηματία και δολοφόνο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube