Παραδώσαμε εθνική κυριαρχία στους Τούρκους;

Παραδώσαμε εθνική κυριαρχία στους Τούρκους;

Γιώργος Φίλης: Ετοιμάζονται προβοκάτσια από Ουκρανούς είτε με βρώμικες βόμβες σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Το θέμα της Κάσου σημαίνει ότι έχουμε παραχωρήσει εθνική κυριαρχία στους Τούρκους. Κόκκινη γραμμή της Ελλάδας η συμφωνία με Αίγυπτο για ΑΟΖ.

Τα πράγματα στην ακριβή τους διάσταση βάζει ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων Γιώργος Φίλης αναφορικά με τις επιθετικές ενέργειες της Ουκρανίας και την κατάληψη Ρωσικού εδάφους για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου. Όπως τονίζει στα αναλυτικά γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας, επικαλούμενος τόσο Ουκρανικές, όσο και Ρωσικές πηγές, τα 35 περίπου χιλιόμετρα Ρωσικού εδάφους, είναι μια παρανυχίδα στο μέγεθος της έκτασης της Ρωσίας. Είναι μεν μια επικοινωνιακή επιτυχία των Ουκρανών με την συνδρομή της Δύσης, που πλήττει το προφίλ του Πούτιν, ωστόσο μένει να δούμε πόσο θα διατηρηθεί και πως θα απαντήσει η Ρωσία, που θεωρείται βέβαιο, ότι θα επιχειρήσει ανακατάληψη τους εδάφους της. Όλο αυτό πάντως, μετά από 2,5 χρόνια πολέμου και την αποτυχία της περσινής Ουκρανικής αντεπίθεσης με την άμυνά της που καταρρέει στην περιοχή του Ντονέτσκ, μοιάζει με μια απέλπιδα προσπάθεια των Ουκρανών να κερδίσουν τις εντυπώσεις, ενώ έχουν αναλώσει πολύ μεγάλο ανθρώπινο κεφάλαιο, έμπειρο στρατιωτικό και μισθοφόρους. Σίγουρα η εξέλιξη του πολέμου, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και επηρεάζει όλο τον πλανήτη. Στο άλλο μεγάλο μέτωπο στη Μέση Ανατολή, εκεί αναμένονται τα δεδηλωμένα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ και μάλιστα θα είναι οργανωμένα και θα συμβούν σύντομα . Αναφορικά με τα ΕλληνοΤουρκικά, η Τουρκία με την ανοχή μας επιχειρεί τετελεσμένα στο Αιγαίο, μέσω του Τουρκολυβικού μνημονίου, μη επιτρέποντας στην Ελλάδα να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Πήραμε μια γεύση στο επεισόδιο της Κάσου και αναμένεται και η συνέχεια, όσο η Αθήνα επιδεικνύει μια “υπερστρατηγική” ψυχραιμία απέναντι στις απανωτές προκλήσεις της Τουρκίας και δεν εφαρμόζει διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει, στην συγκεκριμένη περίπτωση την ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube