REAL TIME |

ΗΠΑ 22 Αυγούστου 2024

Ο Τραμπ απαντά στους Ομπάμα: Το κάνατε προσωπικό

Ο Τραμπ απαντά στους Ομπάμα: Το κάνατε προσωπικό

REUTERS/Jonathan Drake

Ενόχληση Τραμπ από τα βιτριολικά σχόλια του ζεύγους Ομπάμα στο Συνέδριο των Δημοκρατικών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε αναπάντηση τη σφοδρή κριτική του ζεύγους Ομπάμα εναντίον του στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις τους «προσωπικές».

«Είδατε τον Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα χθες το βράδυ να κάνει μικρές λήψεις; Πυροβολούσε τον πρόεδρό σας και το ίδιο και η Μισέλ», είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Άσεμπορο της Βόρειας Καρολίνας. «Ξέρετε, λένε πάντα, “Κύριε, παρακαλώ μείνετε στην πολιτική, μην το κάνετε προσωπικό”, αλλά αυτοί οι άνθρωποι το έκαναν προσωπικό».

Αργότερα στη συγκέντρωση, ο Τραμπ ρώτησε το πλήθος: «Πρέπει να το κάνω κι εγώ προσωπικό ή όχι;». Το πρώτο ενδεχόμενο προφανώς είχε και τη θερμή αντίδραση του κοινού.

Ο Τραμπ απάντησε στις ομιλίες του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα την Τρίτη το βράδυ στο DNC, όπου έκαναν βιτριολικά σχόλια κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Το να γίνεσαι μικρός (μικροπρεπής) είναι ασήμαντο, είναι ανθυγιεινό και, ειλικρινά, είναι αντιπροεδρικό», είπε η Μισέλ Ομπάμα στο αλαλάζον πλήθος. «Είναι το ίδιο παλιό του μειονέκτημα: ο διπλασιασμός των άσχημων, μισογυνιστικών, ρατσιστικών ψεμάτων ως υποκατάστατο πραγματικών ιδεών και λύσεων που θα κάνουν πραγματικά τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Και σε ένα δευτερόλεπτο που έκανε το κοινό να ξετρελαθεί, ο Μπαράκ Ομπάμα πήγε ένα βήμα παραπέρα – υποδηλώνοντας ότι το άγχος του Τραμπ για το μέγεθος δεν επεκτάθηκε μόνο στα μεγέθη του πλήθους, ενώ κοιτούσε τα χέρια του.

Αυτή ήταν μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των Δημοκρατικών, οι οποίοι άρχισαν να απομακρύνονται από την πολιτική τους ευγένεια μετά τη νίκη του Τραμπ το 2016 και φαίνεται να την έχουν εγκαταλείψει εντελώς αυτόν τον κύκλο καθώς η εκστρατεία της Χάρις εκδίδει επιθετικά δελτία τύπου, κάνοντας λογοπαίγνια και χλευάζοντας και τον υποψήφιο Ρεπουμπλικανό αντιπρόεδρο, Τζέι Ντι Βανς.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, δεν είχε σχεδόν κανένα φίλτρο να κάνει άγριες προσωπικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών, χτυπώντας τους με ένα σωρό ψευδώνυμα και ψέματα – συμπεριλαμβανομένου, πρόσφατα, ότι η «σύντροφος Καμάλα» Χάρις είναι μαρξίστρια ή ότι η Νάνσι Πελόζι είναι «τρελή».

Πηγή: Politico

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube