Αιματοχυσία δίχως τέλος με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς να συνεχίζονται ακατάπαυστα και τις ελπίδες για μία συμφωνία εκεχειρίας να εξανεμίζονται.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε πολυκατοικία στη συνοικία Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο κομμάτι του παλαιστινιακού θύλακα, τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Διπλωματικός πυρετός χωρίς αποτέλεσμα

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που θα περιλαμβάνει και την επιστροφή των ομήρων.

Ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς εγκαλούν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δυναμιτίζει το κλίμα και δεν θέλει στην πραγματικότητα καμία συμφωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, στην οποία τον κάλεσε να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία κατά τις διαπραγματεύσεις. Στην επικοινωνία συμμετείχε και η Κάμαλα Χάρις.

Εκκλήσεις από τον ΟΗΕ

Από την πλευρά του ο ΟΗΕ επιμένει να απευθύνει έκκληση σε όλες τις πλευρές να βρουν το πολιτικό θάρρος να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Είναι σημαντικό σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους, να περιμένουμε το αποτέλεσμα. Είμαστε ακόμη πολύ αισιόδοξοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα βρουν το πολιτικό θάρρος και την πολιτική βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, με τον οποίο βρίσκεται σε επαφή» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα, Πέμπτη υνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. O Τομ Βένεσλαντ, ο Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για τη Διαδικασία Ειρήνης στη Μέση Ανατολή, θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου μέσω βιντεοκλήσης.

Ναυτεμπορική με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Associated Press