ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 22 Αυγούστου 2024

Μετά τα τανκς, τα πυραυλικά συστήματα και τα μαχητικά η Ουκρανία ζητά εκσκαφείς, τρακτέρ και πυροσβεστικά από το ΝΑΤΟ!

Μετά τα τανκς, τα πυραυλικά συστήματα και τα μαχητικά η Ουκρανία ζητά εκσκαφείς, τρακτέρ και πυροσβεστικά από το ΝΑΤΟ!

Η ουκρανική κρατική υπηρεσία καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, υπέβαλε αίτημα στο ΝΑΤΟ για δεκάδες εκσκαφείς, πυροσβεστικά οχήματα, βαριά τρακτέρ και άλλο εξοπλισμό.

Το αίτημα αναφέρει ότι ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά τα ρωσικά στρατιωτικά κανάλια συνδέουν το αίτημα για την κατασκευή οχυρώσεων στην περιοχή του Κουρσκ.

Το αίτημα δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Ευρωατλαντικό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Καταστροφών (EADRCC).

Η έκθεση EADRCC αναφέρει ότι η Ουκρανία θέλει 10 τροχοφόρους και 17 ερπυστριοφόρους εκσκαφείς, 30 τρακτέρ-ρυμουλκούμενα για τη μεταφορά φορτίου βάρους 30 έως 100 τόνων, όπως μεγάλες γεννήτριες, πολλές δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και 25 θωρακισμένα ασθενοφόρα.

Η εξήγηση για το αίτημα αναφέρει ότι χρειάζονται εκσκαφείς για την απομάκρυνση των συντριμμιών μετά από βομβαρδισμούς , τρακτέρ για τη μεταφορά εξοπλισμού σε περιοχές έκτακτης ανάγκης, ασθενοφόρα χρειάζονται για την εκκένωση πολιτών και υπαλλήλων της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης.

Η EADRCC, δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση για το αίτημα, το διαβιβάζει στα Συμβαλλόμενα Μέρη της Συμμαχίας.

Πολλά κανάλια ρωσικής στρατιωτικής προπαγάνδας έλαβαν αυτές τις ειδήσεις, εξηγώντας το αίτημα με την επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ και την ανάγκη δημιουργίας αμυντικών γραμμών. Ωστόσο, δεν παρέχουν στοιχεία για μια τέτοια εικασία.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube