Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Κίνηση υψίστης σημασίας! Στοχεύει την ένωση της Κύπρου με την Τουρκία

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Κίνηση υψίστης σημασίας! Στοχεύει την ένωση της Κύπρου με την Τουρκία

Η Κυπριακή Δημοκρατία συναίνεσε να παρευρεθεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 29 τρέχοντος αντί να απαγορεύσει την παρουσία του.

Στο προχθεσινό μας άρθρο εξηγήσαμε γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να σταματήσουν κάθε προενταξιακή οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, από τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Η προϋπόθεση αυτή ορίζεται σαφώς στη Δήλωση της Ε.Ε. της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005 για την έκδοση της οποίας αγωνίστηκε σκληρά τότε η Ελληνική Αντιπροσωπεία, και το πέτυχε.

Χθες μάθαμε ότι η Λευκωσία συναίνεσε στο να παρευρεθεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Άτυπο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 29 τρέχοντος. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Κύπριος ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμβος έκανε λόγο για εποικοδομητική στάση της Λευκωσίας ενώ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπτιώτης την χαρακτήρισε ως κίνηση υψίστης πολιτικής σημασίας.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Συμβούλιο αυτό πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες κι όχι στη Βουδαπέστη για να τιμωρηθεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν επειδή διεξήγαγε συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν που εισέβαλε στην Ουκρανία. Κατ’ αντιστοιχία λοιπόν, η Κυπριακή Κυβέρνηση επιτρέπει στον εισβολέα της Κύπρου να παρευρεθεί στο εν λόγω Συμβούλιο!

Εάν η κίνηση αυτή υψίστης πολιτικής σημασίας έχει σαν στόχο την ένωση της Κύπρου με την Τουρκία, τότε πράγματι η χειρονομία αυτή έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Εάν όμως δεν έχει αυτόν το στόχο, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Κόμβος είναι να παραιτηθεί και να μην εμφανιστεί ούτε ο ίδιος ούτε ο Τουρκος ΥΠΕΞ στο Άτυπο Συμβούλιο των Βρυξελλών της 29ης τρέχοντος μηνός.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, πρέσβης επί τιμή

19.08.2024

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube