Ο Ουκρανός σαμποτέρ των δύο Nord Stream υπέρ της Νορβηγίας, οι κομπίνες της Δανίας και μια Πολωνία που «γαυγίζει» παριστάνοντας τη μεγάλη χώρα!

Ο Ουκρανός σαμποτέρ των δύο Nord  Stream υπέρ της Νορβηγίας, οι κομπίνες της Δανίας και μια Πολωνία που «γαυγίζει» παριστάνοντας τη μεγάλη χώρα!

Τελικά φαίνεται πως «έσπασε το βιζούνι» και βγήκε το «πύον της αλήθειας», μιας αλήθειας που όλοι οι Δυτικοί τειρεσίες της «ποιοτικής πληροφόρησης» πάσχισαν χρόνια να μας κρύψουν κόντρα πάσης λογικής.

Και εμείς που νομίζαμε πως οι καημένοι Ουκρανοί ήταν θύματα των κακών γλωσσών και δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι ήταν αυτοί που κρυβόντουσαν πίσω από την ανατίναξη, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream I και Nord Stream II κοντά στο δανέζικο νησί Bornholm,

τί έκπληξη! και τί λύπη! και «μπαμ ηκούσθη στον αέρα»: ίσα-ίσα από το πολλαπλώς ευνουχισμένο γερμανικό κράτος μέσω των δικαστικών αρχών του μαθαίνουμε πως όχι, δεν ήταν οι Ρώσοι μαζόχες που αυτοκτόνησαν διαλύοντας τους αγωγούς, αλλά οι καημένοι οι Ουκρανοί!

Επιτέλους, μετά από δύο χρόνια γελοίων «ερευνών», βλακωδών «πεποιθήσεων», εκτεταμένων παραπληροφοριών και παραπλανήσεων, η γερμανική δικαιοσύνη έξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Ουκρανού Volodymyr (ένας άλλος Volodymyr!) Zhuravlov, ένας εκπαιδευτής υποβρυχίων εργασιών, ο οποίος και είχε συντονίσει την όλη επιχείρηση μιας μικρής ομάδας σαμποτέρ τα μέλη της οποίας ερευνώνται εισέτι για περεταίρω καταγγελίες, όπως αναφέρεται.

Η επίδοση του εντάλματος μαθεύτηκε τώρα, τον Αύγουστο, αν και το ένταλμα είχε εκδοθεί κιόλας τον περασμένο Ιούνιο! Και μάλλον «διοχετεύτηκε» μετά το αίσιο τέλος των «κινήσεων» του Ουκρανού ο οποίος, μόνιμος κάτοικος Πολωνίας, μπόρεσε μάλλον με την «καλή θέληση» των πολωνικών αρχών, να βρει καταφύγιο στην πατρίδα του όπου και … εξαφανίστηκε βολικά!

Γι’ αυτό και τώρα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ (καθαρά πολωνικό όνομα!) Τούσκ «τσιρίζει» σπασμωδικά κουνώντας μας το δάχτυλό και απευθυνόμενος σε «όλους τους εμπνευστές και χορηγούς του Nord Stream 1 και 2» απαιτεί(!) «να ζητήσετε συγγνώμη και να μην μιλάτε», απλώς και μόνο επειδή ο διευθύνων το γραφείο διεθνούς πολιτικής του προέδρου Αντρέι Ντούντα είπε πως «πρόκειται για εντελώς αβάσιμους υπαινιγμούς» αναφερόμενος στις υποψίες υποστήριξης εκ μέρους της Πολωνίας του σχεδιασμού και εκτέλεσης της δολιοφθοράς στη Βαλτική.

Και επειδή το είπε αυτός, είναι νόμος! Βέβαια, «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», που λένε…

Φυσικά δεν μπορούμε να μη τονίσουμε και την light συμπεριφορά των Γερμανών, στο στυλ άλλωστε του ίδιου του Καγκελάριου τους Όλαφ Σολτς, τον οποίο ο Ουκρανός πρέσβης στη Βόννη τόλμησε να χαρακτηρίσει ως «λουκάνικο σηκώτι»: μια έκδοση εντάλματος σύλληψης στα μουλωχτά, χωρίς καμία δημοσιοποίηση ώστε ο καταζητούμενος να έχει όλη την ευχέρεια να ξεφύγει.

Βέβαια, από άποψη διεθνούς δεοντολογίας, «κάναμε το χρέος μας, είπαμε την αλήθεια», αλλά… μην το παρακάνουμε κιόλας, μην είμαστε πιο βασιλικοί του βασιλιά!

Πάντως, εκτός από τον Zhuravlov, οι Γερμανοί δηλώνουν ότι «υποπτεύονται» άλλα δύο άτομα ως «συνεργάτες» του στο σαμποτάζ, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό ένταλμα. Και ούτε, πιστεύουμε, υα εκδοθεί ποτέ τίποτα από ‘δω και πέρα.

Έτσι, για τον «κυνηγημένο» Zhuravlov, υπάρχει στην έρευνα των Γερμανών ολόκληρη μια «διήγηση» γύρω απ’ την επιχείρηση που αυτός έφερε σε πέρας: κατ’ αρχήν μια φωτογραφία του πάνω στο φορτηγό με το οποίο κουβαλούσε τον εξοπλισμό που θα χρησίμευε στο βυθό της Βαλτικής. Στο σημείο της «δράσης», στη συνέχεια, ο Ουκρανός έφτασε πάνω σε μια βάρκα με πανιά, με όνομα Ανδρομέδα, την οποία είχε νοικιάσει στο λιμάνι του Rostock. Σε αυτή τη βάρκα βρέθηκαν ίχνη του εκρηκτικού υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο νερό, λένε οι Γερμανοί ντετέκτιβ.

Όλα αυτά βεβαίως συνάντησαν την «μετά βδελυγμίας» αγανάκτηση των ουκρανικών αρχών.

Εκείνο που αναμφισβήτητα μένει όμως – εκτός από τον Zhuravlov τον οποίο ήδη «ξέχασαν» όλες οι δικαστικές αρχές της ΕΕ! – είναι ότι ακριβώς εκείνη η χώρα που, όπως λένε οι ξεμωραμένοι της ευρωπαϊκής Δύσης, «πολεμάει για εμάς»(!), υπήρξε και εκείνη που βάναυσα καταφέρθηκε εναντίον των ανόητων ευρωδυτικών εξουδετερώνοντας δραστικά το πολύτιμο γι’ αυτούς δίδυμο αγωγό!

Ασφαλώς η ανατίναξη των δύο Nord Stream επέφερε μεγάλη ζημία στη Ρωσία. Όχι ωστόσο όση στην κοινοτική (και όχι μόνο) Ευρώπη στην οποία και προκάλεσε μια καθεαυτού πτωχευτική αύξηση των τιμών των καυσίμων παντός τύπου, αλλά και την υποχρέωση να υποστεί την ενεργητική υποτέλεια στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους.

Αναφορικά με αυτή τη τελευταία πτυχή του συμβάντος, δεν μπορούμε επομένως να μη πιστέψουμε πως ενεργό μέρος της επιχείρησης Nord Stream είχαν οι πανταχού παρόντες Αμερικανοί, οι άμεσα ωφελούμενοι άλλωστε, με φυσικούς εκτελεστές τους υποτακτικούς τους Ουκρανούς.

Έτσι οι Αμερικανοί όχι μόνο κατέστησαν την Ευρώπη, και ειδικά την ΕΕ, επαίτες του πανάκριβου GML τους , αλλά και βαριά «κτύπησαν» προπαντός την βιομηχανική Γερμανία, τόσο που σήμερα αυτή κατάντησε να παραπαίει στη κυριολεξία.

Με αυτά και με αυτά, γεννιέται τώρα ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα. Δηλαδή: καθαρή σύμπτωση ήταν τα εγκαίνια του Baltic Pipe, του αγωγού που μεταφέρει το φυσικό αέριο από τη Νορβηγία στη Πολωνία διαμέσου της Δανίας, ακριβώς την ίδια μέρα που ανατινάχθηκαν οι δύο αγωγοί του Nord Stream;!

Απ΄ τη μια πλευρά η ακύρωση ενός γιγαντιαίου μέσου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου και απ΄ την άλλη η αρχή λειτουργίας ενός εξίσου μεγάλου μέσου μεταφοράς νορβηγικού φυσικού αερίου, 10 δις κυβικά μέτρα το χρόνο, μια αναπάντεχη πλημμύρα χρυσού για την πιστότητα στις ΗΠΑ της Νορβηγίας η οποία με αυτόν τον τρόπο πέρασε από ένα ετήσιο έσοδο 200 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 στα 2 δις ευρώ το 2022!!

Και το τελικό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως της γενικής οικονομικής καθίζησης όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε και τα ίδια αυτά κράτη, άλλο δεν ήταν παρά η γιγαντιαία αναβάθμιση της Νορβηγίας, της Δανίας και της Πολωνίας ως βασικοί πυλώνες του ΝΑΤΟ και κατά συνέπεια ως βασικοί πυλώνες της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη.

Τώρα, μέσα σε αυτή τη κοσμογονική για την Ευρώπη διαδικασία, ποια σημασία θα μπορούσε να έχει το πώς ένας τάδε Zhuravlov μπόρεσε με όλη του την άνεση να φύγει ανώδυνα από τη Πολωνία, όπου και μόνιμα κατοικούσε, και να αποφύγει το γερμανικό ένταλμα εξαφανισμένος μετά στο χάος της πατρίδας του;!

Ή μήπως θα ήταν έκπληξη το ότι η Δανία, άμεση «γεωγραφική» ενδιαφερόμενη, κιόλας το 2022 είχε «κλείσει» τις δήθεν έρευνές της για το Nord Stream;! Όπως άλλωστε το ίδιο είχε κάνει και η Σουηδία, που λίγο αργότερα ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα από τους Αμερικανούς με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ;!

Όλες όψεις ενός κόσμου «αγγελικά πλασμένου» σεφερικής έμπνευσης!

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

………………………………………………………………………..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube