Ινδία , Τζαμού και Κασμίρ 20 Αυγούστου 2024

Για πρώτη φορά εκλογές στο Κασμίρ!

Για πρώτη φορά εκλογές στο Κασμίρ!

Το Τζαμού και το Κασμίρ θα ψηφίσει για την εκλογή νέας Συνέλευσης σε τρεις φάσεις για πρώτη φορά μετά την κατάργηση του άρθρου 370 από την ινδική κυβέρνηση το 2019.

Όπως αναφέρει το India Blooms, η Εκλογική Επιτροπή της Ινδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, ότι στο Τζαμού και Κασμίρ θα ψηφίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου, 25 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4 Οκτωβρίου.

Υπάρχουν 90 θέσεις στη συνέλευση του Κασμίρ μετά την οριοθέτηση. Η τελευταία ψηφοφορία της Συνέλευσης διεξήχθη στην περιοχή των Ιμαλαΐων το 2014.

Εκτός από το Τζαμού και το Κασμίρ, το ECI ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή νέας Συνέλευσης θα διεξαχθεί επίσης στη Χαριάνα σε μία φάση την 1η Οκτωβρίου.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου. Πρόσφατα, διεξήχθη ψηφοφορία στο Τζαμού και στο Κασμίρ κατά τη διάρκεια των εκλογών της Lok Sabha “Οίκου του Λαού” ελληνιστί, η οποία είναι η κάτω βουλή του ινδικού κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube