Γιάννος Χαραλαμπίδης: Μέγα φιάσκο!

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Μέγα φιάσκο!

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Δεν γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι, ότι υπάρχει κατοχή και κατοχικός στρατός; Πρόσφατα αποκαλύψαμε επίσημες επιστολές που οι Τούρκοι έθεταν προϋπόθεση συνέχισης των συζητήσεων για το Κυπριακό να υιοθετηθούν δικές τους θέσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανύπαρκτη, από τη στιγμή που δεν θέτει στην Τουρκία την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή η υψηλή στρατηγική είναι χαμηλών πτήσεων η οποία έχει συνθλιβεί πάνω στον τοίχο που ετοιμάζει η Τουρκία με τη λύση των δύο κρατών. Ο πρόεδρος απέτυχε παταγωδώς. Έχει την κύρια ευθύνη, όχι μόνο ως πρόεδρος αλλά και την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε τους Ευρωπαίους και τον διεθνή παράγοντα, ότι έχουμε καλές προθέσεις; Ο διάλογος παρουσία Φιντάν είναι η αποδοχή ως βάσης των συνομιλιών για δύο ισότιμα κράτη. Πρόκειται για φιάσκο. Ποιά είναι η διαφορά με την προδοσία, με αυτό που λέει το ΔΗΚΟ που κάνει λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων της Τουρκίας. Ή το ΔΗΚΟ θα πρέπει να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, είτε ο Χριστοδουλίδης θα πρέπει να εξηγήσει πως και με ποιους αυτήν την πολιτική, γιατί ενεργεί χωρίς πολιτική νομιμοποίηση.

Ο Δρ. Διεθνών Σχέσεων σχολιάζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ότι η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόσκληση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στο επερχόμενο Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 29 Αυγούστου στις Βρυξέλλες αποτελεί μια «στρατηγική πολιτική κίνηση υψηλής σημασίας και έμπρακτη ένδειξη καλής θέλησης».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube