REAL TIME |

Ισραήλ , Τουρκία 17 Αυγούστου 2024

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Κόντρα Ερντογάν με γιους Χανίγια για 3 δισ. σε τουρκικές τράπεζες

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Κόντρα Ερντογάν με γιους Χανίγια για 3 δισ. σε τουρκικές τράπεζες

Η διαμάχη αφορά ένα τεράστιο ποσό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η διαμάχη αφορά ένα τεράστιο ποσό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούνται σε τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς υπό το όνομα του Χανίγια.

Όπως έγραψε στην ανάρτηση του στο X «Αυτή την εβδομάδα, ξέσπασε μια σύγκρουση μεταξύ του Ερντογάν και των γιων του Ismail Haniyeh, οι οποίοι ζήτησαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που διατηρούνταν σε τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με το όνομα του πατέρα τους. Ο Ερντογάν αρνήθηκε να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια. Πώς ο Haniyeh, γεννημένος στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati, συγκέντρωσε τέτοια περιουσία; Πόσοι Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα μπορούσαν να ζήσουν καλύτερη ζωή αν είχαν φτάσει σε αυτούς τα χρήματα; Και το πιο σημαντικό, ποια είναι η σχέση του Ερντογάν με τα χρήματα;»

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα μπορούσε να αποκαλύψει βαθύτερες, πιθανώς ανησυχητικές, συνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Χαμάς λέγοντας «Μια γνωστή φράση είναι «Ακολούθησε τα χρήματα», σε αυτήν την περίπτωση η τοποθεσία τους είναι ξεκάθαρη».

Πηγή: Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube