Video , Πυροσβεστική 17 Αυγούστου 2024

Θα πληρώσουμε ακριβά την καταστροφή των δασών!

Θα πληρώσουμε ακριβά την καταστροφή των δασών!

Ελευθέριος Σταματόπουλος: Οι αιτίες που έχουμε πυρκαγιές γιγαντίων μεγεθών τα τελευταία χρόνια. Τί δεν κάνουμε σωστά όσον αφορά την κατάσβεση των πυρκαγιών μέσα στα δάση. Η πυρόσβεση πρέπει να γίνεται νύχτα και μέσα στο δάσος. Το σύστημα δεν ξέρει που να βρεθεί και να σταθεί. Έχουμε 80 ορεινά πυροφυλάκια και δεν τα χρησιμοποιούμε, για να αγοράζουμε drones. Βεβαίως να γίνονται επενδύσεις σε τεχνολογία, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμερίζεται η παρατήρηση στα ορεινά συμπλέγματα. Πως πρέπει να γίνονται οι μάχες της πυρόσβεσης. Ένα περιφερειακό φαινόμενο δεν αντιμετωπίζεται από κεντρική οργάνωση, αλλά περιφερειακή οργάνωση, δηλαδή από μικρές ομάδες που θα μπαίνει μέσα στο μέτωπο και θα ξέρει τη δουλειά. Τί θα σου κάνει το κέντρο επιχειρήσεων από Αθήνα; Καιγόταν εδώ και έναν μήνα ο Όρβηλος σε περιοχή ναρκοθετημένη. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει συνεννόηση με τον στρατό; Δεν κατηγορώ τους πυροσβέστες. Αυτά τα παιδιά έχουν φιλότιμο και τους τιμάμε. Χρειάζεται όμως άλλη οργάνωση, ειδικά επειδή έχουμε κλιματική αλλαγή. Να ξαναδούμε τι υλικά παίρνουμε. Γιατί δεν πέταγαν τα Canadair στη φωτιά της Αττικής που είναι ειδικά και σταθερά; Θα πληρώσουμε ακριβά την καταστροφή των δασών. Ακόμα και τα ζώα που καίγονται είναι σοβαρή καταστροφή και υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό. Η χώρα μας εγκατέλειψε την προστασία των δασών. Εχουμε επιστημονική γνώση, δυνατότητα και τα μέσα αλλά δεν κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή να οργανωθούμε. Ο Μητσοτάκης ξέρει τι πρέπει να γίνει. Ήταν πρόεδρος στην Επιτροπή που εξέταζε τα αίτια της πυρκαγιάς το 2007.

Ο Δρ Ελευθέριος Σταματόπουλος είναι Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος -Μελετητής, Ειδικευμένος στην Διαχείριση Οικοσυστημάτων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube