Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Κύριε Δένδια να μιλάτε ξεκάθαρα για απελευθέρωση της Κύπρου και όχι για βιώσιμη λύση

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Κύριε Δένδια να μιλάτε ξεκάθαρα για απελευθέρωση της Κύπρου και όχι για βιώσιμη λύση

Τέτοιες θέσεις και τέτοιες δηλώσεις κύριε Δένδια αποτελούν εμπαιγμό, για να μην πούμε ύβρη, για ένα Λαό θύμα μιας καθόλα παράνομης και βάναυσης πράξης παραβίασης του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου που πηγάζουν από τον Χάρτη, σημειώνει το προσφυγικό σωματείο.

Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την επέτειο έναρξης της β’ φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο σχολίασε το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.


«50 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του “Αττίλα”, παραμένουμε στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμάμε τους Ελλαδίτες και Κυπρίους αδελφούς μας οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον, τους αγνοούμενους και όσους υπερασπίσθηκαν την ελευθερία της νήσου. Δεν ξεχναμε. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, αλλά και να επισημαίνουμε στη διεθνή κοινότητα ότι πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα κατοχής ανεξάρτητου κράτους και κράτους-μέλους της ΕΕ», έγραψε σχετικά στον προσωπικο λογαριασμό του στο «Χ» ο Νίκος Δένδιας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ΑΔούλωτη Κερύνεια απαντά στον Έλληνα ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι θα πρέπει να μιλά ξεκάθαρα για απελυθέρωση της Κύπρου και όχι βιώσιμη λύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας ανέφερε (14.8.2024) ότι: « η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και να επισημαίνει στη διεθνή κοινότητα ότι πρόκειται πρωτίστως για ζήτημα κατοχής ανεξάρτητου κράτους και κράτους – μέλους της Ε.Ε.»

Αν πράγματι κύριε Δένδια πιστεύετε ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα κατοχής ανεξαρτήτου Κράτους -μέλους της ΕΕ, θα πρέπει να μιλάτε ξεκάθαρα και απλά για απελευθέρωσή του και οχι για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση που παραπέμπει στη ΔΔΟ, δηλαδή στη νομιμοποίηση της κατοχής και των παραγώγων της, δηλαδή στη νομιμοποίηση των σημερινών κατοχικών δεδομένων, δηλαδή στη νομιμοποίηση του παράνομου Καθεστώτος στα κατεχόμεν το οποίο έχει κηρυχθεί Παράνομο από το Συμβούλιο Ασφαλείας με τα ψηφίσματα 541 και 550. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί ούτε δίκαιη , ούτε και βιώσιμη λύση. Το κυριώτερο μια τέτοια λύση ΔΔΟ δεν τη θέλει ο Κυπριακός Λαός ( Δες Δημοψήφισμα του 2004) ο οποίος δεν θέλει να βάλει στον κόρφο του, φίδι δηλητηριώδες.

Τέτοιες θέσεις και τέτοιες δηλώσεις κύριε Δένδια αποτελούν εμπαιγμό, για να μην πούμε ύβρη, για ένα Λαό θύμα μιας καθόλα παράνομης και βάναυσης πράξης παραβίασης του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου που πηγάζουν από τον Χάρτη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube