Γενικά θέματα 17 Αυγούστου 2024

Κλείνουν τα σύνορα Σουηδία και Δανία!

Κλείνουν τα σύνορα Σουηδία και Δανία!

Η όλη κατάσταση στο μεταναστευτικό ενδέχεται να γίνει ακόμα πιο σκληρή αν περάσει και η πολιτική Τράμπ σε πιθανή νίκη του στις ΗΠΑ.

Η Βόρεια Ευρώπη σε Δανία και Σουηδία ουσιαστικά κλείνουν τα σύνορα πρώτον και δεύτερον με νομοθεσία θα απελαύνουν εκτός χώρας ακόμα και όσους έχουν πάρει άσυλο ή υπηκοότητα σε περιπτώσεις που εμφανίζονται ως “απροσάρμοστοι” έχοντας τελέσει εγκλήματα και βαριά ποινικά αδικήματα.

Του Αλέξανδρου Νίκλαν

Η Σουηδία με σχέδιο δύο νόμων , στο πρώτο κομμάτι κάθε δημόσιος λειτουργός της χώρας που θα έρθει σε επαφή με αλλοδαπό που δεν θα έχει χαρτιά επάνω του (άσυλο, ταυτότητα, διαβατήριο) θα υποχρεούται να το αναφέρει στην αστυνομία όπου θα αναλαμβάνει για την σύλληψη και άμεση απέλαση του.

Στο δεύτερο κομμάτι όσοι αλλοδαποί ακόμα και σουηδική υπηκοότητα από πολιτογράφηση βρεθούν να έχουν τελέσει ποινικά αδικήματα (κακουργήματα) θα απελαύνονται επίσης στην χώρα καταγωγής τους με αφαίρεση υπηκοότητας κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Η Δανία από την άλλη κλείνει τα σύνορα της ουσιαστικά με εξαιρετικά αυστηρούς ελέγχους καθώς υπήρξαν επεισόδια με πυροβολισμούς από έφηβους ( !! ) που φέρονται να είναι Σουηδοί (οι πληροφορίες μιλούν για παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Σουηδία). Οι νεαροί στρατολογήθηκαν από αντίστοιχες ομάδες στην Δανία. Στο πλαίσιο αυτοί οι δύο κυβερνήσεις των χωρών θα δημιουργήσουν κανάλια επικοινωνίας σε επίπεδο πληροφόρησης των αστυνομικών αρχών ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Οι στροφές κάθε Ευρωπαϊκής χώρας προς αυστηροποίηση των μέτρων έναντι του μεταναστευτικού είναι απλά η απόδειξη των όσων ορθά παρατηρούσαμε τόσα χρόνια , τα λέγαμε δημόσια και είχαμε διάφορους (με μεγάλα συμφέροντα αρκετοί από αυτούς) να τοποθετούν ταμπέλες.

Η όλη κατάσταση στο μεταναστευτικό ενδέχεται να γίνει ακόμα πιο σκληρή αν περάσει και η πολιτική Τράμπ σε πιθανή νίκη του στις ΗΠΑ.

 

ΠΗΓΗ: Geopolitics & Daily News

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube