Ουκρανία , Ρωσία 16 Αυγούστου 2024

Ρωσία: Χιλιάδες στρατιώτες από τα μέτωπα της Ουκρανίας για να υπερασπιστούν το Κουρσκ

Ρωσία: Χιλιάδες στρατιώτες από τα μέτωπα της Ουκρανίας για να υπερασπιστούν το Κουρσκ

Η Ρωσία έχει μετακινήσει “αρκετές χιλιάδες” στρατιώτες

Η Ρωσία έχει μετακινήσει “αρκετές χιλιάδες” στρατιώτες από την κατεχόμενη Ουκρανία για να υπερασπιστεί το έδαφός της στο Κουρσκ, σύμφωνα με το Telegraph που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να προσδιορίσουν πόσοι ακριβώς στρατιώτες έχουν μετακινηθεί, αλλά πηγές δήλωσαν στο CNN ότι τουλάχιστον 1.000 έχουν εκτραπεί στη συνοριακή περιοχή, όπου οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν τη διασυνοριακή τους επίθεση την περασμένη εβδομάδα.

“Είναι προφανές για εμάς ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν και ο ρωσικός στρατός εκτρέπουν κάποιους κάποιες μονάδες προς την περιοχή του Κουρσκ για να αντιμετωπίσουν την ουκρανική εισβολή”, δήλωσε την Πέμπτη ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ότι η Ρωσία έχει εγκαταλείψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Κίρμπι, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη: “Υπάρχουν ακόμη ενεργές μάχες κατά μήκος αυτού του μετώπου”.

Το Κίεβο έχει υποστηρίξει ότι η διασυνοριακή επίθεσή του, η οποία εισέρχεται στην ενδέκατη ημέρα της, επέτρεψε στα στρατεύματά του να καταλάβουν 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους και περισσότερους από 80 οικισμούς.

Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει την απομάκρυνση περίπου 200.000 Ρώσων από τα σπίτια τους, στη μεγαλύτερη του είδους της από τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube