REAL TIME |

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Δεσμεύει 5 περιοχές στο Αιγαίο για ένα μήνα με παράνομη ΝΟΤΑΜ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Δεσμεύει 5 περιοχές στο Αιγαίο για ένα μήνα με παράνομη ΝΟΤΑΜ

Νέα παράνομη ΝΟΤΑΜ από Τουρκία για ασκήσεις έρευνας – διάσωσης στο Αιγαίο

Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Τουρκία, χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία, εντός του FIR Αθηνών και του Αιγαίου, δεσμεύοντας συνολικά πέντε περιοχές.

Όπως σημειώνεται στη ΝΟΤΑΜ, σκοπός της δέσμευσης είναι η διενέργεια ασκήσεων έρευνας και διάσωσης και η προστασία του περιβάλλοντος, για το χρονικό διάστημα 16 Αυγούστου – 17 Σεπτεμβρίου.

Νέα ΝΟΤΑΜ από Τουρκία για ασκήσεις έρευνας - διάσωσης στο Αιγαίο

Ν. Δένδιας: Στα μέσα Σεπτεμβρίου η δεύτερη “Belharra”

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας από την Τήνο όπου βρέθηκε χθες για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σημείωσε ότι “κάθε ημέρα η πατρίδα μας γίνεται ισχυρότερη, δυνατότερη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Και εδώ, στη μέση του Αιγαίου όπου βρισκόμαστε, είναι καλό να το θυμόμαστε αυτό”.

“Μέσα στο πλαίσιο της ‘Ατζέντας 2030′” συνέχισε, “οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αεροπορία, το Ναυτικό, ο Στρατός, δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα. Βαδίζουμε για τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχε ποτέ η πατρίδα μας στη μακραίωνη ιστορία της. Ήδη, σε λίγες ημέρες, στα μέσα του Σεπτέμβρη, στις 19 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη φρεγάτα ‘Belharra’, το πιο σύγχρονο πλοίο του τύπου του στον πλανήτη μαζί με την πρώτη φρεγάτα μας, θα πέσει στη θάλασσα”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube