Μισθό έως και πάνω από  2.000 ευρώ, με φαγητό και αλεξίσφαιρο γιλέκο: Με τέτοιες προσφορές, η Ρωσία αναζητά επειγόντως εργάτες  για την κατασκευή  αμυντικών εγκαταστάσεων στο Κουρσκ, μετά την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Στη ρωσική πλατφόρμα Avito αρκετές εταιρείες έχουν δημοσιεύσει αγγελίες αναζητώντας εργάτες για το σκάψιμο χαρακωμάτων στην περιοχή του Κουρσκ.

Σύμφωνα με τις αγγελίες, η πληρωμή κυμαίνεται μεταξύ 150.000 και 210.000 ρούβλια (που ισοδυναμεί με περίπου 1.533 έως 2.147 ευρώ), το μήνα. Συγκριτικά: το μέσο μηνιαίο εισόδημα στη Ρωσία είναι περίπου 866 ευρώ.

Ρούχα εργασίας, διαμονή και γεύματα

Επιπλέον, οι εταιρείες προσφέρουν διάφορα προνόμια όπως ρούχα εργασίας, διαμονή και γεύματα. Κάποιες εταιρείες υπόσχονται επίσης στους υποψήφιους εργάτες χαρακωμάτων αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ στις αγγελίες τονίζεται ότι η εργασία είναι «εντελώς ακίνδυνη».

Σύμφωνα πάντως με αναφορές, ο ουκρανικός στρατός έχει επανειλημμένα πλήξει με drones τους ρωσικούς εκσκαφείς, προκειμένου να αποτρέψει το σκάψιμο χαρακωμάτων στην περιοχή του Κουρσκ.

Δεν έχουν απαιτήσεις

Οι εταιρείες γνωρίζουν καλά βέβαια, ότι οι προτεινόμενες απολαβές δεν κάνουν πιο ελκυστική την προσφορά, κι έτσι δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους αιτούντες. Η εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο δεν αποτελεί κριτήριο πρόσληψης

Οσον αφορά την ηλικία επίσης, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, από φοιτητές έως συνταξιούχους. Μία εταιρεία προσφέρει ακόμη και ένα μπόνους περίπου 100 ευρώ εάν κάποιος φέρει και έναν φίλο μαζί του.

\Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα αναπτυχθούν κυρίως γύρω από την πόλη του Κουρσκ και τον κοντινό πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. Σύμφωνα με στοιχεία του Κιέβου, η Ουκρανία ελέγχει περίπου 82  χωριά σε μια περιοχή 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων, γύρω από το Κουρσκ.

Ναυτεμπορική