Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι οι δυνάμεις του ανέκτησαν τον έλεγχο του οικισμού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, όπου μαίνονται οι μάχες μετά την προ δεκαημέρου εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων.

Πέρα από το Κουρσκ, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να εξελίσσονται επίσης σκληρές μάχες στην περιοχή του Ντονέτσκ, στο ανατολικό μέτωπο δηλαδή του πολέμου στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις και των δύο πλευρών.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της ανέκτησαν τον έλεγχο ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία που απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από τη σημαντική πόλη Ποκρόβσκ, η οποία βρίσκεται δίπλα σε μεγάλους δρόμους, κρίσιμους για τη ανατροφοδότηση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου θεωρήθηκε από στρατιωτικούς αναλυτές ως απόπειρα να αναγκάσει τη Ρωσία να εκτρέψει δυνάμεις από το ουκρανικό μέτωπο.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σημείωσαν «πολλές νίκες κατά μήκος του μετώπου», από την περιοχή του Χαρκόβου έως το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Ρωσία κατέλαβε το χωριό Ιβανίβκα, στον δρόμο προς το Ποκρόβσκ που βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ. Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμη ότι οι ρωσικές μονάδες επεκράτησαν των ουκρανικών σε μια σειρά μαχών στην περιοχή.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς καμίας πλευρά για το πεδίο της μάχης.

Ναυτεμπορική