Εθνική Άμυνα , Τουρκία 15 Αυγούστου 2024

Η Τουρκία δημοσιοποίησε το σύστημα αεράμυνας της GÖKDEMİR

Η Τουρκία δημοσιοποίησε το σύστημα αεράμυνας της GÖKDEMİR

Για πρώτη φορά  η Τουρκία δημοσιοποιεί το σύστημα αεράμυνάς της GÖKDEMİR (HSS), που αναπτύχθηκε από την ASELSAN. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τον πύραυλο SKYDOĞAN.

Σύμφωνα με τα τουρκικά media, υπό το συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, οι προσπάθειες για τη δημιουργία της πολυεπίπεδης αεράμυνας της Τουρκίας με τοπικούς και εθνικούς πόρους συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Στο βίντεο που δημοσιεύεται παρουσιάζεται ο δοκιμαστικός πύραυλος χωρίς κεφαλή, που εκτοξεύτηκε προς το αεροσκάφος-στόχος με αντίστροφη μέτρηση, εμπλέκεται επιτυχώς με τον στόχο του.

Το σύστημα αεράμυνας GÖKDEMİR σχεδιάζεται να παρέχει μια αποτελεσματική λύση για σημειακή αεράμυνα ενάντια σε τρέχουσες αεροπορικές απειλές χρησιμοποιώντας τον πύραυλο GÖKDOĞAN που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK-SAGE.

Ταυτόχρονα, με τη χρήση του πυραύλου GÖKDOĞAN, επετεύχθη και ο στόχος της χρήσης ενός  εγχώριου εξελιγμένου πυραύλου αέρος-αέρος για χερσαία αεράμυνα. Στο μέλλον, διαφορετικοί πύραυλοι παρόμοιου τύπου θα μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα GÖKDEMİR.

Ενώ 8 ή 12 πύραυλοι GÖKDOĞAN αναμένεται να ενσωματωθούν στο σύστημα GÖKDEMİR, η πλατφόρμα σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί σε αεράμυνα μεσαίου βεληνεκούς και μεσαίου ύψους.

Οι κύριοι στόχοι του συστήματος GÖKDEMİR περιλαμβάνουν πολεμικά αεροσκάφη, οπλισμένα/άοπλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραύλους κρουζ, πυραύλους αέρος-εδάφους και ελικόπτερα.

Όπως σημειώνεται ο χρόνος προετοιμασίας και ανάπτυξης είναι αρκετά σύντομος. Ξεχωρίζει με τα προηγμένα χαρακτηριστικά του όπως η ικανότητα καταστροφής απειλής 360 μοιρών με την περιστρεφόμενη δομή του πυργίσκου, την πολλαπλή εμπλοκή και τη διαδοχική πυροδότηση, την καθοδήγηση ενδιάμεσου σταδίου με σύνδεση δεδομένων, την πλατφόρμα φόρτωσης πυραύλων και το σύστημα γερανού, το κάνιστρο πολλαπλών χρήσεων και την ενσύρματη/ασύρματη επικοινωνία.

DefenseSanayiST.com

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube