ΗΠΑ , Ιράν , Ισραήλ 14 Αυγούστου 2024

Μπάιντεν: Συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα αποτρέψει επίθεση Ιράν σε Ισραήλ

Μπάιντεν: Συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα θα αποτρέψει επίθεση Ιράν σε Ισραήλ

«Αυτή είναι η προσδοκία μου» είπε ο Μπάιντεν

«Αυτή είναι η προσδοκία μου», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν εάν μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αποτρέψει την πολυαναμενόμενη ιρανική επίθεση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συμπλήρωσε πως, παρότι «έχουν γίνει δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, «δεν τα παρατάει».

Εξάλλου, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν χθες Τρίτη δυο «σκάφη» των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να δώσουν άλλες διευκρινίσεις γι’ αυτά, ούτε να ξεκαθαρίσουν αν υπήρξαν απώλειες.

Τα δυο πλεούμενα κρίθηκε ότι ήγειραν «άμεση απειλή για τις αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις και εμπορικά πλοία στην περιοχή», ανέφερε, μέσω X, χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη φρασεολογία για τις επιχειρήσεις του είδους το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Πηγή: ΚΥΠΕ, SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube