Μια εβδομάδα μετά τον διορισμό του νέου ηγέτη της Χαμάς ως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, αντικαθιστώντας τον Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, η αραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat με έδρα το Λονδίνο ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και στέλνει μηνύματα στην ηγεσία και τους διαπραγματευτές της Χαμάς.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα, μόνο οι άνθρωποι που εμπιστεύεται γνωρίζουν τη σημερινή του θέση.

Μετακινείται συνεχώς

Ο Σινουάρ μετακινείται από τόπο σε τόπο και αυτά τα έμπιστα άτομα χρησιμεύουν ως σύνδεσμος μεταξύ αυτού και της υπόλοιπης ηγεσίας όταν είναι απαραίτητο.

Μια ανώτερη πηγή αποκάλυψε ότι, αφού δημιουργήσει ένα «ασφαλές περιβάλλον» για τον εαυτό του, ο Σινουάρ καταφέρνει να διεξάγει τηλεφωνικές συνομιλίες.

Η πηγή δήλωσε ότι αυτό «πήρε πολύ χρόνο» και ότι αυτός ο μικρός κύκλος που δημιούργησε γύρω του εργάζεται για να εξασφαλίσει όλα όσα χρειάζεται και να εξασφαλίσει την επικοινωνία του με τους ηγέτες του κινήματος εντός και εκτός, μέσω πολύπλοκων μεθόδων.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο Σινουάρ χειριζόταν διάφορες καταστάσεις, δίνοντας οδηγίες μία φορά κάθε δύο εβδομάδες και μερικές φορές μία φορά το μήνα σε ανώτερα στελέχη του κινήματος.

Οι πληροφορίες παραδίδονταν χειρόγραφα, μερικές φορές τυπωμένες, και έφεραν την υπογραφή του, αλλά κανείς δεν γνώριζε πώς μεταφέρθηκαν.

Ο αδελφός του, Μοχαμάντ Σινουάρ, ανώτερος διοικητής στις Ταξιαρχίες Al-Qassam, φαίνεται ότι ηγείται στη θέση του Μοχαμέντ Ντείφ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με την Asharq Al-Awsat, ο αδελφός αυτός είναι αυτός που επιβλέπει τις κρυψώνες και τις κινήσεις του Γιαχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδερφός του Σινουάρ είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους του Ισραήλ, καθώς είναι ένας από τους εγκεφάλους της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και έχει ιδιαίτερη σχέση με τον αδελφό του.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι ακόμη πιο… σκληρός!

Δεν μιλούν ποτέ στο τηλέφωνο

Πάντως, από την αρχή του πολέμου, η Χαμάς έχει υιοθετήσει μια μέθοδο χειροκίνητης αποστολής μηνυμάτων.

Με άλλα λόγια, δεν μιλούν σε τηλέφωνα ούτε χρησιμοποιούν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά παλιές μεθόδους γραφής μηνυμάτων σε χαρτί και αποστολής τους σε διάφορους ανώτερους αξιωματούχους μέσω αγγελιοφόρων που εργάζονται στη Χαμάς.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, ο πληροφοριοδότης είναι μέλος μεγάλης οικογένειας από τη Ράφα.

Ναυτεμπορική