ΗΠΑ 13 Αυγούστου 2024

Σε φιλικό τόνο η συνέντευξη Τραμπ στον Μασκ

Σε φιλικό τόνο η συνέντευξη Τραμπ στον Μασκ

Τον άφησε να αναπτύξει την ατζέντα του

Της Sara Dorn

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του X, Έλον Μασκ, τη Δευτέρα, αντικατόπτρισε σε μεγάλο βαθμό μια ομιλία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, καθώς ο Μασκ επέτρεψε στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ να αναπτύξει εκτενώς τα θέματα που ήθελε – αφού η ζωντανή ροή ξεκίνησε με περισσότερα από 40 λεπτά λόγω δυσλειτουργιών στο X για τις οποίες ο Μασκ κατηγόρησε για μια κυβερνοεπίθεση.

Η συνέντευξη, αρχικά προγραμματισμένη για τις 8 μ.μ. (ώρα ανατολικών ΗΠΑ), ξεκίνησε με λίγο λιγότερο από 45 λεπτά καθυστέρηση, με τον Μασκ να ξεκινά τη συζήτηση εκτιμώντας ότι “αντίπαλοι” επιτέθηκαν στον ιστότοπο για να αποτρέψουν την ακρόαση του Τραμπ.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια συζήτηση μεταξύ του Μασκ και του Τραμπ σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του δεύτερου τον Ιούλιο, προτού καλύψει τη μετανάστευση και άλλα σημεία στα οποία ρίχνει το βάρος του ο Τραμπ.

Ο Μασκ σπάνια παρενέβαινε – όπως αναγνώρισε και ο ίδιος Τραμπ, λέγοντας στον Μασκ ότι “είναι ωραίο να υπάρχει ένα μέρος σαν αυτό όπου μπορώ να αναλύω τα πράγματα εκτενώς”.

Ο Μασκ επαίνεσε επίσης τον Τραμπ για την ιδέα του για μια “κυβερνητική επιτροπή αποτελεσματικότητας”, στην οποία ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα ήθελε να είναι μέλος. Ο Τραμπ είπε τη Δευτέρα ότι “θα του άρεσε” αν ο Μασκ είχε ρόλο σε μια τέτοια επιτροπή.

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης το σχέδιό του να κλείσει το Υπουργείο Παιδείας εάν εκλεγεί, λέγοντας ότι θέλει “να μεταφέρει την εκπαίδευση πίσω στις πολιτείες” και προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι τουλάχιστον 35 από τις 50 πολιτείες “θα τα πήγαιναν καλά” σε ένα τέτοιο σενάριο.

Πριν από την έναρξη της συνέντευξης, πολλοί χρήστες που προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία ροής ήχου X Spaces κατευθύνθηκαν σε ένα μήνυμα “δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες” μέσω του συνδέσμου που δημοσίευσε ο Τραμπ στον λογαριασμό του X. Μέχρι τις 8:30 μ.μ., η συνέντευξη δεν είχε ακόμα ξεκινήσει, ενώ τελικά περί τους 765.000 χρήστες συντονίστηκαν.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι ο διακομιστής διαταράχθηκε από μια “μαζική επίθεση [κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας]” που το Χ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει, προσθέτοντας ότι η συνέντευξη μπορούσε να συνεχιστεί με μικρό αριθμό ακροατών και να δημοσιευθεί πλήρως αργότερα. Δεν υπάρχουν επαληθευμένα στοιχεία για επίθεση DDOS.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Μασκ να εξηγεί ότι προοριζόταν να είναι μια “συζήτηση” και όχι μια “συνέντευξη αντιπαράθεσης”, σαν αυτές στις οποίες ο Μασκ είπε ότι “κανείς δεν είναι ο εαυτός του”. Ο Μασκ ξεκίνησε τη συζήτηση ζητώντας από τον Τραμπ να ανακεφαλαιώσει την απόπειρα δολοφονίας του, αποκαλώντας την αντίδραση του Τραμπ για τους πυροβολισμούς στην Πενσυλβάνια τον περασμένο μήνα -μετά την οποία σηκώθηκε όρθιος και σήκωσε τη γροθιά του καθώς η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ τον συνόδευε μακριά από το βήμα- “απίστευτα εμπνευσμένη”.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στη μετανάστευση, με τον Μασκ και τον Τραμπ να θρηνούν για την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια και τον Τραμπ να υπόσχεται τη “μεγαλύτερη απέλαση στην ιστορία αυτής της χώρας” εάν επανεκλεγεί. Ο Τραμπ επανέλαβε τον αβάσιμο ισχυρισμό του ότι πρώην έγκλειστοι από τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής έχουν πλημμυρίσει τα σύνορα. Συζήτησαν ακόμη την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα, με τον Τραμπ να την χαρακτηρίζει “πραξικόπημα” εντός του Δημοκρατικού Κόμματος και τον Τραμπ να ισχυρίζεται ότι οι Δημοκρατικοί “απλώς έβγαλαν τον Μπάιντεν πίσω από το υπόστεγο και βασικά τον πυροβόλησαν”.

Ο Μασκ πήρε συνέντευξη από τον Τραμπ καθώς οι δυο τους έχουν σχηματίσει συμμαχία τους τελευταίους μήνες, με τον Μασκ να ηγείται μιας ομάδας δωρητών υπέρ του Τραμπ που υποστηρίζεται από συναδέλφους του δισεκατομμυριούχους και να υποστηρίζει ανοικτά τον Τραμπ, αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Η συνέντευξη έρχεται καθώς η εκστρατεία του Τραμπ βρίσκεται σε κρίση μετά την είσοδο της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Δημοκρατικής Καμάλα Χάρις στην κούρσα, συμπεριλαμβανομένης μιας πτώσης στις δημοσκοπήσεις και μιας διακομματικής κριτικής για την αμφισβήτηση εκ μέρους του Ρεπουμπλικανού πολιτικού της φυλής της Χάρις. Ώρες πριν από την προβολή της συνέντευξης, ο Τραμπ επέστρεψε στο X για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από έναν χρόνο, δημοσιεύοντας ένα βίντεο εκστρατείας στο οποίο διαμαρτύρεται για τις διάφορες κατηγορίες εναντίον του και άλλα tweets που προωθούν τη συνέντευξή του με τον Μασκ και ασκούσαν κριτική στη Χάρις.

Οι καθυστερήσεις και οι δυσκολίες θύμισαν τις ανάλογες στη συνέντευξη του Μασκ με τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, που σημαδεύτηκε από προβλήματα, στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του – τότε – για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών (το οποίο τελικώς κατέληξε στον Τραμπ), η οποία είχε αρχίσει επίσης με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 λεπτών.

forbesgreece.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube