Ο υπουργός Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ αποκάλεσε «ασυναρτησίες» το σύνθημα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου «απόλυτη νίκη» ενώ σε απάντησή του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο ΥΠΑΜ υιοθετεί «αντι-ισραηλινό αφήγημα».

Σύμφωνα με το timesofisrael, ο Γκαλάντ φαίνεται να τα «έβαλε» με τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συζήτησης σε επιτροπή της Κνεσέτ σχετικά με την απάντηση του Ισραήλ στις συνεχιζόμενες διασυνοριακές εντάσεις με την Χεζμπολάχ.

«Ακούω όλους τους ήρωες με τα τύμπανα του πολέμου, την “απόλυτη νίκη” και αυτές τις ασυναρτησίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκαλάντ.

Η εν λόγω δήλωσή του φέρεται να ακολουθεί την απάντησή του σε ερώτηση σχετικά με το γιατί το Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, στην οποία ο Γκαλάντ λέει πως «Οι συνθήκες σήμερα για πόλεμο στο Λίβανο δεν είναι ίδιες με εκείνες στην αρχή του πολέμου [τον περασμένο Οκτώβριο]».

Λίγο αργότερα το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Ο Γκαλάντ δεσμεύεται και αυτός από την “απόλυτη νίκη”».

«Όταν ο Γκαλάντ υιοθετεί ένα αντι-ισραηλινό αφήγημα, βλάπτει τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας ομηρίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Θα έπρεπε να είχε επιτεθεί στον [ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ], ο οποίος αρνείται να στείλει αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις και ο οποίος ήταν και παραμένει το μοναδικό εμπόδιο στη συμφωνία ομηρίας».

Η δήλωση επαναλαμβάνει τη θέση του Νετανιάχου ότι το Ισραήλ πρέπει να επιτύχει την “απόλυτη νίκη”, η οποία σύμφωνα με το PMO συνίσταται στην εξάλειψη των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς και στην απελευθέρωση των υπόλοιπων 111 ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

«Αυτή είναι η σαφής οδηγία του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργικού συμβουλίου και είναι δεσμευτική για όλους – συμπεριλαμβανομένου του Γκαλάντ», καταλήγει η ανακοίνωση.