REAL TIME |

Ουκρανία , Ρωσία 12 Αυγούστου 2024

Σμιρνόφ, κυβερνήτης του Κουρσκ: Η Ουκρανία ελέγχει 28 ρωσικούς οικισμούς 

Σμιρνόφ, κυβερνήτης του Κουρσκ: Η Ουκρανία ελέγχει 28 ρωσικούς οικισμούς 

(MIC Izvestia / IZ.RU / REUTERS)

Ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βλήματα που περιείχαν χημικά όπλα κατά την διάρκεια της εισβολής τους

28 οικισμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας στην παραμεθόρια επαρχία του Κουρσκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Αλεξέι Σμιρνόφ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων εντός του ρωσικού εδάφους κατά την διάρκεια της εισβολής τους που άρχισε στις 6 Αυγούστου.

Χημικά όπλα
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βλήματα που περιείχαν χημικά όπλα κατά την διάρκεια της εισβολής τους.

Δεν είναι σαφές αν ο Σμιρνόφ παρουσίασε οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, τον οποίο το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube