Αφγανιστάν , Βατικανό , Πακιστάν 12 Αυγούστου 2024

Αντιπροσωπεία από Αφγανιστάν, Παστούν και το Κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ συνάντησαν τον Πάπα Φραγκίσκο! Συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αντιπροσωπεία από Αφγανιστάν, Παστούν και το Κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ συνάντησαν τον Πάπα Φραγκίσκο! Συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σε μια σημαντική κίνηση για να επιστήσει τη διεθνή προσοχή στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές τους, μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου που εκπροσωπεί Αφγανούς, Παστούν και Κασμίρ συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Πόλη του Βατικανού την προηγούμενη Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024.

Προσκεκλημένη από την Αφγανική Κοινότητα στην Ιταλία, η αντιπροσωπεία επιδίωξε να ενημερώσει τον Πάπα για την τρέχουσα κατάσταση και να υποστηρίξει την παγκόσμια υποστήριξη και παρέμβαση.

Η αντιπροσωπεία περιλάμβανε αξιόλογες προσωπικότητες όπως ο Σαρντάρ Σαουκάτ Αλί Κασμίρι, ο εξόριστος Ιδρυτής Πρόεδρος του Ενωμένου Λαϊκού Εθνικού Κόμματος του Κασμίρ (UKPNP). Mashriqwal Kaihan, ένας εξέχων αφγανικός ηγέτης της κοινότητας. ηγέτες του Κινήματος των Παστούν Ταχαφούζ. και ο Asif Abbas, Γενικός Γραμματέας της UKPNP European Zone, μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Sardar Shaukat Ali Kashmiri, ο Mashriqwal Kaihan και άλλοι εκπρόσωποι τόνισαν την επείγουσα ανάγκη για διεθνή προσοχή για την ανακούφιση των κακουχιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις ταραγμένες περιοχές τους.

Εξέφρασαν την ελπίδα ότι με την υποστήριξη του Πάπα Φραγκίσκου, ο σκοπός τους θα αποκτήσει μεγαλύτερη ορατότητα, οδηγώντας σε ουσιαστικές ενέργειες προς την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Ο Sardar Shaukat Ali Kashmiri παρείχε ιστορικό πλαίσιο, εξηγώντας την προέλευση και την επακόλουθη αναταραχή στο Τζαμού και στο Κασμίρ, ειδικά στην περιοχή υπό πακιστανική κατοχή.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από το UKPNP ανέφερε: «Οι ηγέτες τόνισαν ότι το Πακιστάν κατέλαβε το Τζαμού Κασμίρ και το Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν, τμήματα του πρώην πριγκιπικού κράτους υπό τον έλεγχο του Πακιστάν από το 1947, υποφέρουν από πολιτική καταστολή, έλλειψη ανάπτυξης και συστημική διαφθορά που επιβλήθηκε από το Ισλαμαμπάντ».

Το UKPNP αντιτίθεται σταθερά στη χρήση της περιοχής από το Πακιστάν ως βάσης για πολέμους με αντιπροσώπους και την τρομοκρατία, που ξεκίνησε το 1988 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το κόμμα καταδικάζει τις διακρίσεις σε βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε χριστιανούς, των αναγκαστικών προσηλυτισμών ανήλικων χριστιανών και ινδουιστών κοριτσιών και της κατάχρησης των νόμων για τη βλασφημία.

«Το UKPNP έθεσε αυτά τα ζητήματα σε διεθνή φόρουμ όπως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και θα συνεχίσει τις προσπάθειές του», ανέφερε μια δήλωση.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στον Πάπα Φραγκίσκο που τους έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουν τα δεινά του λαού τους.

Περιέγραψαν τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν αθώοι πολίτες στις περιοχές τους, ιδιαίτερα στο Khyber Pakhtunkhwa, στη Sindh και στο Balochistan.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε ειλικρινά από τον Πάπα Φραγκίσκο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να υποστηρίξει την προστασία και την ευημερία εκείνων που πλήττονται από συγκρούσεις, καταπίεση και νόμους που εισάγουν διακρίσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube