REAL TIME |

Νέα μήνυση στον Ερντογάν για την κήρυξη εθνικού πένθους για τον θάνατο του Χανίγια!

Νέα μήνυση στον Ερντογάν για την κήρυξη εθνικού πένθους για τον θάνατο του Χανίγια!

Οι δικηγόροι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (HKP) υπέβαλαν μήνυση εναντίον του Ερντογάν για «προσβολή», «υποκίνηση ή ταπείνωση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα» και «προσβολή του τουρκικού έθνους, του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας και των θεσμών και των οργάνων του κράτους» με αφορμή την κήρυξη εθνικού πένθους για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Στην Τουρκία κατατίθενται κατά καιρούς διάφορες μηνύσεις για το υβρεολόγιο που απευθύνει πολύ συχνά ο Ερντογάν σε τμήματα της τουρκικής κοινωνίας που δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις του.

Όλες βέβαια απορρίπτονται και αρχειοθετούνται αλλά σταδιακά δημιουργείται ένα ιστορικό που δεν γνωρίζει κανείς πως θα αξιοποιηθεί στο μέλλον, όταν θα πάψει η απόλυτη εξουσία του Ερντογάν.

Τελευταίο κρούσμα, ο θυμός, ο εκνευρισμός και το υβρεολόγιο που εξαπόλυσε ο Ερντογάν εναντίον όσων διαμαρτυρόταν για την απόφαση του να κηρύξει “Εθνικό πένθος” εξ αιτίας της δολοφονίας του πρώην ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια καθώς και εναντίον όσων επέκριναν το κλείσιμο του Instagram.

“Μερικοί ανισόρροποι δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την ευαισθησία μας αυτή” είπε για την κήρυξη εθνικού πένθους για τον θάνατο Χανίγια. Για τις επικρίσεις που αφορούσαν το Instagram ο Ερντογάν ήταν το ίδιο έξαλλος: Χρησιμοποίησε μια έκφραση (ev zencileri) που αποδίδεται σε οικιακούς σκλάβους αφρικανικής καταγωγής ή χρησιμοποιείται ως υποτιμητική λέξη εναντίον των μαύρων, εννοώντας ότι κάθονται όλη μέρα στο σπίτι σαν δούλοι της Αφρικής και ασχολούνται με το Instagram). Το υβρεολόγιο για όσους διαμαρτυρόταν για την φίμωση του Instagram ήταν επί λέξει ως εξής: “Ο μόνος σκοπός αυτών που είναι οι δούλοι του σπιτιού (ev zencilerinin), οι οποίοι είναι πιο φιλοδυτικοί από τη Δύση και πιο φιλο-ισραηλινοί από το Ισραήλ, είναι να κάνουν εξυπνάδες για τα αφεντικά τους!”

Οι δικηγόροι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (HKP) υπέβαλαν μήνυση εναντίον του Ερντογάν (χωρίς βέβαια καμιά ελπίδα να δικαιωθούν) για «προσβολή», «υποκίνηση ή ταπείνωση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα» και «προσβολή του τουρκικού έθνους, του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας και των θεσμών και των οργάνων του κράτους».

Ο Adnan Okur, μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του HKP, δήλωσε σχετικά με την μήνυση αυτή: «Ο Ταγίπ Ερντογάν ταπεινώνει και προσβάλλει συνεχώς εκατομμύρια ανθρώπους που δεν ορκίζονται πίστη σε αυτόν, δεν τον χειροκροτούν, δεν υποστηρίζουν τη βασιλεία του στο παλάτι των φυγάδων, δεν εγκρίνουν αυτά που κάνει και λέει, και στέκονται ενάντια στην εχθρότητα της κοσμικής δημοκρατίας. Τώρα έχει προσθέσει σε αυτές και τις προσβολές του “ανισόρροπου” και του “μαύρου δούλου της Αφρικής”.

Ο Ερντογάν μας λέει ότι τα εκατομμύρια που αντιτάχθηκαν στο μονοήμερο πένθος που κηρύχθηκε μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια είναι «ανισόρροποι». Στα εκατομμύρια των ανθρώπων που αντέδρασαν στο γεγονός ότι το εθνικό πένθος που δεν κηρύχθηκε για τα 34 παιδιά της πατρίδας μας που σφαγιάστηκαν στο Ιντλίμπ και το εθνικό πένθος που δεν κηρύχθηκε για τον λαό μας που πέθανε στην καταστροφή του σεισμού με επίκεντρο το Kahramanmaraş, κηρύχθηκε για τον Ισμαήλ Χανίγια. Αυτοί, κατά τον Ερντογάν είναι “ανισόρροποι”, δηλαδή τους προσβάλλει σαν ανθρώπους που εκ γενετής έχουν διεστραμμένο χαρακτήρα, στραβές συμπεριφορές, προβληματική οικογένεια, σαν ανθρώπους που το γάλα και η μαγιά τους είναι χαλασμένη.

Και πάλι, τα εκατομμύρια που δεν βρίσκουν σωστή την απαγόρευση του Instagram και επικρίνουν αυτήν την απαγόρευση προσβάλλονται σαν ev zencileri, μια έκφραση που χρησιμοποιείται για οικιακούς σκλάβους αφρικανικής καταγωγής ή ως υποτιμητική λέξη εναντίον των μαύρων.

Τι περίμεναν αλήθεια από τον έναν άνθρωπο σαν τον Ερντογάν; Αφού όλη του η ζωή είναι μια θεατρική παράσταση, δεν θα βρίζει για αποπροσανατολισμό; Δεν θα προσβάλλει για να πετάει την μπάλα στην εξέδρα πιο εύκολα; Αν ο Θεός μας δώσει χρόνια, θα δούμε το τέλος του που δεν φαίνεται καθόλου ρόδινο…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube